Gençlerin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz

Gençlerin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz

Vali Ali Kolat, gençlerin uyuşturucu, alkol ve sigaradan uzak durması için ailelerin ve toplumun gerekli çalışmaları yapması gerektiğini kaydetti. Uyuşturucu tacirlerinin gençleri zehirlemek istediğini belirten Kolat, gençlerin uyuşturucuya merakla başlad

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR
2014 yılı İl Uyuşturucu Koordinasyon Toplantısı, Vali Ali Kolat Başkanlığında, Valilik Toplantı Odasında yapıldı.Toplantıya Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Osman Akbaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve diğer yetkililer katıldı.21. yüzyılın en büyük sorunlarından birisi olan uyuşturucunun Kırıkkale’de pek yaygın olmamasının sevindirici bir durum olduğunu belirten Kolat, bu konuda gerekli önlemlerin alındığını ve gençlerin zehirlenmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Kolat, gençlerin uyuşturucu, alkol ve sigaradan uzak durması için ailelerin ve toplumun gerekli çalışmaları yapması gerektiğini kaydetti. Uyuşturucu tacirlerinin gençleri zehirlemek istediğini belirten Kolat, gençlerin uyuşturucuya merakla başladığını söyledi.

AİLELERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Kolat konuşmasının devamında: “ Uyuşturucu madde satıcıları özellikle gençlerimizi, çocuklarımıza sirayet edecek şekilde zehirlemek istiyorlar. İlimizde böyle bir sorun yok ama büyük yerleşim yerlerinde ve varoşlarda bazen çocuklar aracı olarak kullanılıyor. Bazen merak ediyor, teşvik ediliyor. Bu işi yapanlar çocuklarımızı bağımlı hale getiriyorlar. Sigara konusunda da bir aramaya bir yola çıksak boş durmuyoruz. Gerek Emniyet bölgesinde gerek Jandarma Bölgesinde çalışıyoruz. İki koldan çalışarak ilimizden geçiş yapmaya çalışan suçluları yakalıyoruz. Kırıkkale’nin doğuyu, batıya, kuzeyi ise güneye bağlaması ekiplerimizin daha sık çalışmasına neden oluyor”

SİGARAYA KARŞI MÜCADELE
“Geçtiğimiz günlerde 200 bin paket sigara yakaladık. Dolayısıyla uyuşturucuyla mücadele etmek sadece güvenlik biriminin görevi değil, Eğitim birimlerimiz olsun, sağlık birimlerimiz olsun, sivil toplum kuruluşlarımız olsun, müftülüklerimiz olsun, hemen her kesimin her insanımızın bir görevidir. Bu vesile ile tüm birimlerimizi kapsayacak şekilde uyuşturucuyla nasıl mücadele edileceği il il gezilerek, her ilin kendine göre ortamı, konjektörü ele alınarak, nasıl tedbirler alınması gerektiği konusunu görüşeceğiz. Daha sonra tüm arkadaşlarımız önerilerini sunacaklar, değerlendirip karar alacağız. Ben katkı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

SUNUM YAPILDI
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Tamer Taş tarafından, ilimizde kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri ve Kırıkkale İli Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı hakkında sunum yapıldı. Daha sonra, uyuşturucuyla mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili öneriler görüşüldü.

,,,,,,,,,,,,,,,,,


Oğuz boyları ziyaretlerini sürdürüyor
Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen Kırıkkale Oğuz Boyu Dernekler Federasyonu Başkanı S. Murat Can ve beraberinde yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

GENİŞ KATILIM
Ziyarette Oguz Boyu Dernekler Federasyonu Başkanı S. Murat Can ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Yahşihan ve Havarisi Dernek Başkanı Ali İhsan Akkaya, Sulakyurt Dernek Başkanı Zekeriya Ünver, Kırıkkale Müzisyenler Derneği Başkanı Adnan Saçal, Kaman Dernek Başkanı Cengiz Seyfi, Yahşihan ve Havarisi Derneği üyesi Hüseyin Uluyürek, Kalecik Dernek Başkanı Satılmış Uyanık, Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cengiz Selci ve Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Kıvanç katıldı.

DERNEK ÇALIŞMALARI VE PROJELERİ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Ziyarette Oğuz Boyu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Serdar Murat Can ve beraberindeki heyet Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen’e çalışmaları, projeleri hakkında genel bilgileri verirken hem bilgilendirme hem de tanışma maksadıyla ziyarette bulunduklarını belirttiler.Yahşihan Kaymakamı Sayın A.Ferhat Özen, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek dernek çalışmalarında başarılar diledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ