GENÇLERİN GÖZÜNDEN UYUŞTURUCU

GENÇLERİN GÖZÜNDEN UYUŞTURUCU

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması hakkında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kırıkkale Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler açıklamalarda bulundu.

Kırıkkale Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler “T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen “Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Madde Bağımlılığı” adlı sağlıklı fikirler kısa film yarışması her yıl ülke genelinde gerçekleştirilmektedir. Bu yarışma ile gençlerin uyuşturucu bağımlılığı üzerine düşünüp yazmalarının ötesinde, bu sorunu kendi bakış açılarıyla, kendi kameralarından aktarmalarını da istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki sinema; sanatı, dili ve etki alanıyla mücadelemize önemli bir katkı sağlama potansiyeli taşıyor ve bu sayede daha fazla insana ulaşabiliyoruz. Böylece uyuşturucu madde bağımlılığının insan ve toplum sağlığına verdiği olumsuz etkilerini ortaya koyarak, özellikle gençler arasında uyuşturucu madde kullanımını önlemeyi amaçlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok yaratıcı ve güzel işlerle karşılaşacağımıza inanıyor; başvuracak eserleri görmek için de sabırsızlanıyoruz” dedi.

 “Uyuşturucu madde bağımlılığının insan ve toplum sağlığına yaptığı olumsuz etkileri ortaya koymak ve özellikle gençler arasında uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda duyarlılığı arttırmak. Yeşilay’ın bu yıl 5’inci kez düzenlediği “Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması” için başvurular başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek yarışmanın teması “Gençlerin gözünden uyuşturucu madde bağımlılığı” olarak belirlendi. Yarışmaya, Türkiye genelinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören tüm öğrenciler, kurmaca veya belgesel türünde eserleriyle katılabiliyor. Başvurular 31 Aralık tarihine kadar devam edecek. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’na son 12 ay içinde çekilmiş, 30 saniye ile 4 dakika arası uzunluktaki kurmaca veya belgesel kısa filmlerle başvuru yapılabiliyor. Öğrenciler yarışmaya en fazla 3 eser ile başvurabilirken, 4 kişiye kadar olan gruplar tarafından çekilen filmlerle de başvuru yapılabiliyor. Başvurular kisafilm.yesilay.org.tr adresinden gerçekleştiriliyor”

 “Değerlendirme kriterlerine uygun eserler, alanında uzman isimler ve değerli akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek.  Yarışmada belgesel ve kurmaca türlerinde birinci, ikinci ve üçüncülük ödülleri verilecek. Her iki kategoride de birinci 15 bin TL, ikinci 10 bin TL ve üçüncü 5 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. Ayrıca 100. Yıl Özel Ödülü ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görülen eserlerin sahipleri de 5’er bin TL ödül alacak” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ