Gençlerimiz, çocuklarımız kitap okumayı sevmiyorlar

Gençlerimiz, çocuklarımız kitap okumayı sevmiyorlar

BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ, HAYATİ ÖNEME HAİZ

Gençlerimiz, çocuklarımız kitap okumayı sevmiyorlar

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Türkiye Gençlik Vakfı Kırıkkale İl Temsilciliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Düşünce ve Medeniyetler Kulübü? çalışma ve tanıtım programına katıldı.

MEDENİYETLER VE DEĞERLER KULÜBÜN TANITIMI

Kültür Merkezinde yapılan tanıtım programında, bir süre önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan Türkiye Gençlik Vakfı Kırıkkale İl Temsilciliği, Medeniyet ve Değerler Kulübünü  tanıttı.

KAMU İDARESİNİN HİZMET SUNMASI

Tanıtım programında konuşan Vali Haktankaçmaz, ? Günümüzde Kamu İdaresinin, Kamunun tek başına hizmet sunması yönteminden sivil toplum kuruluşlarının gücü ile kamunun gücü birleştirilmek suretiyle içerisinde bir sinerji yaratarak hizmet sunulması anlayışına geçiliyor. Dolayısıyla, bugün TÜRGEV ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ortaklaşa yürüteceği çalışma bu anlayışla hayata geçirilecek, bu anlayışla hazırlanmış bir çalışmadır. Sunumlar sırasında iki konu hakikaten altı çizilmesi gereken konular. Bunlardan birincisi ?iyiyi kötüden ayırabilen bir gençlik?. Bunun ne demek olduğunu yakın bir zamanda 15 Temmuz´da çok acı bir şekilde gördük. Düşünemeyen, akıl edemeyen insanların nelere mal olabileceğini, kendisini besleyip büyüten milletine karşı ne kadar acımasız olabileceğini, ne kadar büyük zararlar verebileceğini hep birlikte gördük? dedi.

BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ, HAYATİ ÖNEME HAİZ 

Vali Haktankaçmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Dolayısıyla bu proje çok önemli. Bu hedefi ortaya koymuş olmak, başlı başına çok hayati öneme haiz. Bir diğer husus ise, gençlerimizin, çocuklarımızın bir dünya vizyonuna sahip olması lazım. Bizler geçmişimizi göz önünde bulundurduğumuz zaman 700 bin kilometre kareye sığacak bir millet değiliz. Bunu nüfus olarak söylemiyorum ama vizyon olarak söylüyorum. Tarihin omuzlarımıza yüklediği ağırlığı göz önünde bulundurarak söylüyorum. Devletimizin sağladığı imkânlarla pek çok ülkeye gitme imkânı buldum. Orada insanlar bizleri görünce gülümsüyorlar. Tarihin bize verdiği sorumlulukla, yurt dışına çıktığınızda yüzleşiyorsunuz. Çocuklarımıza, gençlerimize bu vizyonu kazandırmak lazım. Maalesef gençlerimiz, çocuklarımız kitap okumayı sevmiyor. İlk emri oku olan bir dinin mensubu olduğumuz halde okumayı sevmiyoruz. Gençlerimize, çocuklarımıza okumayı sevdirmemiz lazım. Bizler, memleketimizin ve milletimizin faydasına olan her işin içinde varız. Memleketimize, milletimize zarar verecek her şeye de bütün varlığımız ile karşı çıkarız. Dolayısıyla bu tür çalışmalarla gençlerimize bu medeniyet bilincini aşılayalım. Bizler hakikaten çok büyük bir medeniyetin evlatları olarak, diğer medeniyetleri de öğrenmemiz, bilmemiz lazım.?



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı