Gençlere Hızlı Okuma Eğitimi

Gençlere Hızlı Okuma Eğitimi

Kişisel Gelişim Uzmanı Erdem Taşkınsu tarafından 10, 11 ve 12?inci sınıf öğrencilerine yönelik iki gün, 2 saat farklı seanslar halinde Alfen Dershanesinde hızlı okuma eğitimi verildi.

SORULARI HIZLI OKUYUN

Son yıllarda Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) de uzun paragraf soruları ile karşı karşıya gelindiğini ifade eden Taşkınsu, ?Soruları hızlı okuyup ve anlamamız gerekir. Süremizi de avantajlı şekilde kullanarak sorunun doğru cevabını işaretleme fırsatını yakalayacağız. Günlük olarak televizyona ayırdığımız, internete ayırdığımız sürenin çok altında bir süreyi kitap veya gazete okumaya ayırıyoruz. Ne yazık ki okumayı seven bir millet değiliz? dedi.

YOK EDİLMESİ

Öğrencilerimize okumayı ve anlayarak hızlı okumayı aşılamak zorundayız diyen Taşkınsu, ? `Anlayarak Hızlı Okuma` kursunu da bu yüzden düşündük, sonuçlarının da oldukça verimli olduğunu görüyoruz.  Eğitimin içeriğinde ?okuma frenlerini kaldırma, hızlı okuyunca anlayamam önyargısından vazgeçirme, kelimeleri tek tek değil topluca okuma, geriye dönüşleri engelleme, göz idmansızlığını giderme, iç sesin yok edilmesi, dudak kıpırdaması ve dilin oynamasını engelleme? gibi konular yer aldı.

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti