Gençlerden muhteşem oratoryo

Gençlerden muhteşem oratoryo

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ‘Bir Ölür Bin Diriliriz’ gösterisi sahnelendi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ‘Bir Ölür Bin Diriliriz’ gösterisi sahnelendi. Vali Yunus Sezer, “Biz o gece o gün direnmeseydik esaret altında kalacaktık. Dizlerimizin üzerine çöktüğümüz zaman bir daha ayağa kalkma imkanımız olmayacaktı” 

TÜRKİYE GEÇİLMEZ RESİM SERGİSİ 
Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na geçen Vali Sezer ve beraberindekiler 15 Temmuz Dijital Anı Defterini imzalayarak, ‘Türkiye Geçilmez’ adlı resim sergisini gezdiler. Buradan İl kültür Merkezi’ne geçen Vali Sezer, “Türk Milleti ve Türk Devleti yaşadığı müddetçe bir direniş abidesi bir destan olarak bir onur abidesi olarak taşıyacağımız 15 Temmuz direnişinin 5 yılından burada olmaktan dolayı mutluyum. Kırıkkale şehitler diyarı. 15 Temmuz olması münasebetiyle Kırıkkale’de de şanlı direnişe karşı şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum” 

ÜNİFORMAYA GİZLENMİŞ HAİNLER 
‘Bizim için 15 Temmuz, Malazgirt Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı gibi büyük önem arz eden direnişlerden bir tanesidir’ diyen Vali Sezer, “Biz o gece o gün direnmeseydik esaret altında kalacaktık. Dizlerimizin üzerine çöktüğümüz zaman bir daha ayağa kalkma imkanımız olmayacaktı. 15 Temmuz’u böyle anlamak lazım. Ülke iç karışıklığa sürüklenecekti ve binlerce vatan evladı belki şehit edilecekti. Binlerce vatan evladı cezaevlerine gönderilecekti” 

DÜŞMANIMIZIN NE OLDUĞUNU ANLADIK 
Her türlü düşmana karşı göğsümüzü gere gere savaştığımızı dile getiren Vali Sezer, “Allah’ın izni ile mücadeleden galibiyetle çıktık. 15 Temmuz’un bir özelliği var. Düşmanımızın ne olduğunu o gece anladık. İhanetin bu denli büyük olacağına kendi Mehmetçiğimizin kendi milletine kurşun sıkacağını o zaman görebildik. Bu millet olarak yaşadığımız en ağır travmalardan biridir” dedi.  

BİRLİK VE BERABERLİK ERGİLENDİ 
Vali Sezer yaptığı konuşmanın ardından ‘Bir Ölür Bin Diriliriz’ gösterisini izledi. Programa Vali Yunus Sezer’in yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, İl Jandarma Komutanı Uğur Özmen, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Doğan, MÜSİAD Başkanı Ahmet Çetin, diğer siyasi parti temsilcileri,  kamu kurum il müdürleri, şehit aileleri, gaziler katılım sağladı. 
 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız