Gençler ilk kez alkolle tanışıyor

Gençler ilk kez alkolle tanışıyor

İl Müftüsü Bekir Gerek, Bir Müslüman?ın `Yeni yılın kutlu olsun, hayırlı seneler ve nice yıllara` gibi sözler söylemesinin bir sakıncası olmadığını belirtti. Yılbaşında birçok gencin ilk kez alkolle tanıştığını belirten Gerek, bunun önüne geçilmesi gerek

 PEYGAMBER EFENDİMİZE ÖZENİN

İl Müftüsü Bekir Gerek, günümüzde yanlış ve zararlı adetlerin uygulandığını söyledi. Gerek, ?Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) başka din ve kültürlere özenmek ve onlara benzemekten sakındırmasına rağmen biz, batıdan gelen pek çok yanlış ve zararlı adetleri, aynısıyla uygular olduk. Örnek olarak şunları sayabiliriz: İçkili ve danslı düğünler. Çalgılı, alkışlı ve çelenkli cenazeler. Ölüler için gün saymak. Yılbaşı kutlamak ve kutlamaya alkol katmak. Aile ve akrabalık bağlarının yok olması. Nikahsız beraberlikler ve flört hayatı gibi. Bu ve benzeri konular, bizim inanç ve kültürümüze uymayan davranışlardır? dedi. 

BATI?NIN İYİ YÖNLERİNİ ÖRNEK ALMALIYIZ

Batı insanını örnek alan ülkemizin iyi yönleri örnek alması gerektiğini hatırlatan Müftü Gerek, ?Batı insanının büyük çoğunluğu her fırsatta kitap okurlar, araştırır ve öğrenmeye çalışırlar. Bolca selam verirler, teşekkürü ihmal etmezler ve gerektiğinde hemen özür dilerler. Disipline uyarlar ve verilen işi en güzel şekilde yaparlar. Çevreyi korur ve temiz tutarlar. Vakte riayet ederler ve sözünde de dururlar. Sıraya ve trafik kurallarına uyma konusunda hassastırlar. Bunların hepsini bizler de rahatlıkla yapabiliriz ve yapmalıyız da? şeklinde konuştu.

GÜNAH İŞLENMEKTEDİR

Yılbaşı konusuna değinen Gerek, ?Bir Müslüman?ın `Yeni yılın kutlu olsun, hayırlı seneler ve nice yıllara` gibi sözler söylemesi, dua ve temenni ifade eder ve bir sakıncası da yoktur. Ancak yıllardır yapılagelen ve medyaya da yansıyan Yılbaşı kutlamalarını asla masum gösteremeyiz. Zira bu gecelerde alkollü içki içilmekte, fuhuş, dansöz, israf ve ağaç katliamı şeklinde pek çok günah işlenmektedir. Alkolün tesiriyle de pek çok kaza ve suç işlenmektedir. Yapılan reklam ve teşviklerle de birçok gencimiz ilk defa alkolle tanışmaktadır. Bu ve benzeri sebeplerle, yapılan yanlışları, işlenen suç ve günahları tasvip etmek mümkün değildir? dedi.

BİZ, GÜZELLİKLER ÜLKESİNİN İNSANLARIYIZ

Hazreti Mevlana`nın `Biz, güzellikler ülkesinin (cennetin) insanlarıyız. Biz güzeliz, siz de güzelleşiniz` sözünü anımsatan Gerek, ?Bu güzel sözün de yönlendirmesiyle, Yılbaşı gecesini faydalı ve sevap hale getirebiliriz. Geçen bir yılı gözümüzün önüne getirip nefis muhasebesi yapabiliriz. İyi, güzel ve başarılı şeyler için şükretmeliyiz. Günahımız varsa tövbe etmeli ve helalleşmeliyiz. Yeni yıl için faydalı ve güzel planlar yapabiliriz. Şahsımız, ailemiz ve ülkemiz için dualar edebiliriz. Bir yaş daha ihtiyarladığımızı ve ölüme biraz daha yaklaştığımızı düşünerek, ibadet ve iyiliklerimize daha da ağırlık vermeliyiz? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ