Gençler uyuşturucu illetinden kurtulacak

Gençler uyuşturucu illetinden kurtulacak

MADDE BAĞIMLILARININ SORUNLARI TARTIŞILDI

Gençler uyuşturucu illetinden kurtulacak

Kırıkkale Valiliği himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğünün yürütücülüğünü yaptığı  ?Hayat Boşluk Kabul Etmez? isimli projenin ikinci bilgilendirme toplantısı yapıldı.  

PROJENİN TARAFLARI KATILDI

Önceki gün İl Sağlık Müdürlüğünün proje ofisinde yapılan toplantıya Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, proje ortağı olan Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Haşim Baloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Mustafa Çelik ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü katıldı.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Toplantıda söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun yapılan faaliyetler ile ilgili sunduğu slayt gösteriminde projeye nasıl başladıklarını, hangi aşamada olduklarını ve yapılacak olan faaliyetler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

MADDE BAĞIMLILARININ SORUNLARI TARTIŞILDI

Uzun, il genelinde özellikle 18 yaş üstü madde bağımlısı bireylerin öncelikle AMATEM´de uygulanan tıbbi tedavilerini tamamlanması sonrasında, Sağlıklı Yaşam Evinde rehabilitasyonları amaçlandığını ve tekrar yaşama tutunarak sosyal hayata entegrasyonlarının sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.  

SAĞLIKLI YAŞAM EVİMİZ FAALİYETTE

Uzun konuşmasında ?Bu doğrultuda daha önce kurmuş olduğumuz Sağlıklı Yaşam Evinde (İki katlı ve bahçeli hizmet binası) hafta içi mesai saatleri arasında faaliyetlerde bulunmaları için gençlerimiz evlerinden alınarak bu merkeze getirilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğümüzde Proje yürütücüsü tarafından belirlenen faaliyetler yapılarak gün sonunda proje koordinatörüne rapor sunulmaktadır? dedi.

ÇOK YÖNLÜ VE AYRINTILI BİR ÇALIŞMA

Uzun konuşmasını şöyle sürdürdü ?Sağlıklı Yaşam Evinde uygulanan program kapsamında ise; Emniyet Müdürlüğünden bir görevli eşliğinde Psikolog görüşmeleri (Haftada 4 gün bireysel görüşmeler, Haftada 1 gün grup terapileri ve SAMBA eğitimi) yapılmakta olduğunu anlatan Uzun konuşmasını şöyle sürdürdü ?Milli Eğitim müdürlüğümüzle koordineli olarak madde kullanım sıklığı göz önüne alınarak riskli 20 okul belirenmiş ve okul müdürleriyle görüşmeler yapılarak öğrenci ailelerinin toplantı salonlarına katılımı sağlanmış ve ailelere yönelik psikoloğumuz tarafından eğitim verilmiştir. Müftülükten deneyimli hocalarımız ile milli-manevi değerler eğitimi (Haftada 4 gün 2´şersaat olarak planlı bir şekilde) yapılmaktadır.?

SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DESTEK

?Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce deneyimli antrenörler eşliğinde sportif (Haftada 3 gün öğleden sonra) ve sanatsal faaliyetler (Haftada 2 gün öğleden sonra) olacak şekilde yapılmaktadır. Sanatsal faaliyetlerin yapılması için saz, gitar, ud, ney, darbuka, keman gibi müzik aletleri alınmış olup, gençlerimizin ilgileri doğrultusunda müzik kursu almaktadırlar.?

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇIYORUZ

?Yeni yaşamlarına başlarken sosyal çevreleri içerisinde kimseden izole olmadan kendilerine güven duyarak rahatça geçişlerini sağlamak amacıyla bireylere Halk Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile meslek edindirme kursları verilmiş ve İŞKUR ile yaptığımız ?Toplum Yararına Program? kapsamında maddeyi bırakmak isteyen bireylerin rehabilitasyon sürecine yardımcı olmak için ağaç dikimi, çevre düzenlemesi vb. konularda iki dönem (10+10 gencimiz İl Sağlık Müdürlüğü), 6 gencimiz ise STK´lar tarafından istihdam edilmiştir.?

MADDEYİ BIRAKMAK İSTEYEN GENÇLER

Amacımız maddeyi bırakmak isteyen bireylerin tıbbi tedavi sonrasında eski yaşam standartları haricinde düzenli bir hayata adaptasyonlarının sağlanması ve sonucunda iş istidamı sağlanarak kendine ve topluma faydalı bir birey haline getirmektir. Bu zamana kadar programa alınan 45 gencimizden 25 tanesi maddeyi tamamen bırakmışlardır.?

BİRİMLER AYRI AYRI BİLGİ VERDİ

Toplantıda Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Haşim Baloğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Mustafa Çelik son 1 yıldır yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!