Gençler, Türkiye´yi zirveye taşıyacak

Gençler, Türkiye´yi zirveye taşıyacak

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNE KATILAN GENÇLER, ?ATATÜRK´ÜN İZİNDE EN İLERİYE? SLOGANIYLA DAĞLARI İNLETTİ

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNE KATILAN GENÇLER, ?ATATÜRK´ÜN İZİNDE EN İLERİYE? SLOGANIYLA DAĞLARI İNLETTİ

Gençler, Türkiye´yi zirveye taşıyacak

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, gençlerin ülkemizi her alanda zirveye taşıyacağına inandığını belirterek Atatürk´ün izinde en ileriye yürüyeceklerini söyledi. Cumhuriyetin sonsuza dek yaşayacağını belirten Haktankaçmaz, bugüne kadar vatan için şehit olanların asla unutulmayacağını kaydetti.

9. GELENEKSEL ZİRVE TIRMANIŞI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıl Dönümü dolayısıyla Dinek Dağı zirvesine 9. Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. Kırıkkale Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen yürüyüşe, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Balışeyh Kaymakam Vekili Önay Altuntaş, Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, İl Jandarma Komutan Vekili J.Albay Ahmet Güneş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Milli Eğitime bağlı okulların öğrencileri, Spor kulüpleri, Sporcular ve davetliler katıldı.

177 METREDE CUMHURİYET COŞKUSU

Kırıkkale´nin en yüksek dağı olan bin 744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağı´na yürüyüş saat 10.00´da Mehteran Takımının söylediği marşlar eşliğinde başladı. Yaklaşık bine yakın davetli Dinek Dağı´nın zirvesine ulaşmak için yürüdü. Zirveye ulaşıldığında Vali Haktankaçmaz tarafından Zirve Defteri imzalandı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, gençlerin ülkemizi her alanda zirveye taşıyacağına inandığını belirterek Atatürk´ün izinde en ileriye yürüyeceklerini söyledi. Cumhuriyetin sonsuza dek yaşayacağını belirten Haktankaçmaz, bugüne kadar vatan için şehit olanların asla unutulmayacağını kaydetti.

CUMHURİYET SONSUZA DEK YAŞAYACAK

Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Biraz önce burada zirve defterine bir şeyler yazmam gerektiğini de arkadaşlar söyledi. Gönlümden kopan şeyler ne ise, şu anki ruh halim itibariyle onları yazdım. Burada yazdığım şeyleri sizinle paylaşacağım. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümü anısına tüm Kırıkkale´nin evlatları olarak Dinek Dağı yürüyüşümüzü tamamlayıp zirveye ulaştık. Cumhuriyetimizin gençleri ve evlatları olarak her alanda ülkemizi zirveye taşıyacağımıza ve zirvede tutmak için çok çalışacağımıza, bu güzel ülkeyi bizlere emanet eden başta büyük Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize söz veriyoruz. Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır? dedi.

EN YÜKSEK KATILIM

Dağcılık İl Temsilcisi Metin Atun, bu yürüyüş organizasyonun Cumhuriyet adına düzenlenmiş en yüksek katılımlı zirve yürüyüşü olduğunu ifade etti. Dinek Dağı zirve yürüyüşüne Kırıkkaleliler yoğun ilgi gösterdi. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Balışeyh Belediyesi ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından dokuzuncusu düzenlenen yürüyüşte belirlenen kamp alanında toplanan şehir halkı Gökkuyu Mevkiinden Dinek Dağı Zirvesi´ne yürüdüler. Yürüyüş öncesi kamp alanında Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı gösterilerini sundu. Zirve tırmanışında vatandaşlar zaman zaman zorlansa da zirvede olmanın heyecanını hep birlikte paylaştılar.?

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ

?Dinek Dağı Zirvesi´nde düzenlenen etkinlikte ise Kur´an´ı Kerim tilaveti yapıldı ve etkinliği organize edenler katılımcılara meyve dağıttı. Dinek Dağı Zirvesi, konumu itibariyle Kayseri´de bulunan Erciyes, Aksaray´da bulunan Hasan ve Kastamonu´da bulunan Ilgaz Dağlarının aynı anda seyredilebileceği tek yer olması açısından da dağcılar için önemli bir yer olarak görülmekte? dedi. Daha sonra zirvede, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimiz için dua edildi? dedi.

ŞEHİTLER İÇİN FİDAN DİKTİLER

Yürüyüşe katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Vali Haktankaçmaz, Dinek Dağının eteklerine de fidan dikimini gerçekleştirdi. Vali Haktankaçmaz ve beraberindekiler zirve inişi sonrası birlikte Beyobası Köyüne geldi. Beyobası Köyünde kurulan etkinlik alanında, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı söylediği marşlarla etkinliğe katılanları coştururken, gençlerde davul zurna eşliğinde oynayıp halay çektiler. Program, Balışeyh Kaymakamlığı ve Balışeyh Belediye Başkanlığınca katılımcılara Beyobası Köyünde verilen yemek ikramıyla sona erdi.

HABER: Murat Karadağ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ