Gençler, sabah namazında bir araya geldi

Gençler, sabah namazında bir araya geldi

GENÇLERE, POĞAÇA VE SÜT İKRAM EDİLDİ

Gençler, sabah namazında bir araya geldi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale İmam Hatip Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencileri sabah namazında Nur Camii´nde buluştu.

SABAH NAMAZININ ARDINDAN GENÇLERE, POĞAÇA VE SÜT İKRAM EDİLDİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ve STK´lar tarafından desteklenen ?Gençlik Huzurda Buluşuyor?, etkinliğine çok sayıda genç katıldı. Sabah namazının ardından gençlere, poğaça ve süt ikram edildi. Programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat,  İl Müftüsü Bekir Gerek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Akgül ve gençler katıldı.

SOHBETLE BAŞLADI

Program ezan okunmasıyla birlikte İl Müftüsü Gerek, tarafından yapılan hadis sohbeti ile başladı. Namazı müteakip topluca kelime-i tevhid, sala-ı ümmiye ile devam etti. Gerek tarafından cami ve namazın önemini ifade eden kısa konuşmanın arkasından Kur´an ziyafeti ve tekbirlerle program sonlandı.

RAHMA´NIN EVİ

Camilerin Rahman´ın evleri olduğunu belirten Gerek,  camiye namaz kılmak üzere gelenlerin Allah´ın misafirleri olduklarını, Cenab-ı Allah´ın misafirlerine manevi ikramda bulunacağını söyledi.  Bu ikramın günah kirlerimizden arınmak, Allah´ın katında daha yüce bir kul olmak ve Cennet nimetleri ile nimetlenmek olduğunu ifade eden Gerek,  Namazın dinin direği, müminin miracı ve cennetin anahtarıdır.  Namazla kul her gün beş defa Rabbi ile buluştur.  Alnını secdeye koyarak miracını gerçekleştirir.  Namaz evimizin önünden akan bir nehir gibi bizi manevi kirlerden arındırır.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü