Gençler müjde!

Gençler müjde!

ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Gençler müjde!

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları, kişisel, sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 11 Temmuz-10 Eylül 2016 tarihleri arasında dönemler halinde ?Şehirler ve Kültürler? adlı bir proje gerçekleştirilecek.

Projeye ilişkin bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada, ?Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından, gençlerin ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, gönüllülük bilinci kazanmaları ve madde bağımlılığı konusunda farkındalık eğitimi almalarına katkı sağlamak amacıyla 11 Temmuz-10 Eylül 2016 tarihleri arasında ?Şehirler ve Kültürler? adlı projenin uygulanması planlanmaktadır. Projeye 14-29 yaş arası gençler, engelli (18 yaşını doldurmuş refakatçi eşliğinde) ve yabancı uyruklu gençler katılacaktır. Katılım ücretsiz olup, başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığının sehirlervekulturler.gsb.gov.tr internet adresinden veya İl Müdürlüğümüz Gençlik Merkezine şahsen yapılacaktır. Proje hakkında ayrıntılı bilgi yukarıda belirtilen internet adresinde mevcuttur? dedi.

NERELERE GİDEBİLİRİM?

4 gece 5 gün konaklamalı olan ?Şehirler ve Kültürler? projesi kapsamında ilimize 280 kontenjan ayrılmış olup, gidebileceğimiz iller ve dönemler şu şekildedir:

ŞANLIURFA

19-23 Temmuz 2016 (Erkek)

26-30 Temmuz 2016 (Kız)

TRABZON

26-30 Temmuz 2016 (Kız)

02-06 Ağustos 2016 (Erkek)

İZMİR

29 Ağustos- 2 Eylül 2016 (Erkek)

05-09 Eylül 2016 (Kız)

ÇANAKKALE

05-09 Eylül 2016 (Kız)

?ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER PROJESİ? NEDİR?

Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu´da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik eğitim projesi olan ?Şehirler ve Kültürler Projesi? kapsamındaki eğitim, konaklama, ulaşım, yeme içme, rehberlik, müze girişleri gibi, Bakanlık web sayfasında bulunan ?etkinlik programı?nda yer alan tüm faaliyetlerin ücretsiz olacağı bildirildi.

PROJENİN AMACI NEDİR?

Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtilen projenin, kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulandığı ifade edildi. Öte yandan, Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacının da güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmak olduğu vurgulandı.

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

Proje kapsamındaki seyahatlerde gençlerin, Bakanlığa bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacakları, yapılacak etkinliklerin tüm masraflarının Bakanlık tarafından karşılanacağı, farklı illerden gelen gençlerin, program boyunca birbirlerini tanıma imkânı bulacakları ve yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açacakları da hedefler arasında yer alıyor. Programda tarihi ve kültürel alanda hareketlilik faaliyetlerinin yanı sıra, belirlenen temaya uygun olmak kaydıyla bir gün eğitim verileceğini belirten yetkililer, eğitimin ertesi gününde bir oturumda madde bağımlılığı, bir oturumda da gönüllülük (uygulamalı) teması işleneceğini, bu eğitimler için ev sahibi il müdürlüklerince belirlenen ve Bakanlıkça uygun görülen eğitmenlerin görev alacağını bildirdiler.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL OLACAK?

Gençlerin başvurularını güncellemek için Başvuru Ekranından tekrar başvuru yapmaları gerektiğini kaydeden yetkililer, sonuçların başvurulan döneme en geç 2 gün kala http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr adresinden ilan edileceğini belirttiler. Projede son başvuru tarihinin olmadığının da altını çizen Bakanlık Yetkilileri, ?Proje bitene kadar istenen tarih ve il için başvuru yapılabilir. Ancak bilinmelidir ki her ilimiz için belirlenmiş bir kontenjan vardır. Bu kontenjanın üzerindeki başvuruların değerlendirilemeyeceği tabiidir. Gençler, 1 (bir) dönem için 1 (bir) il seçebilecek ve projeden bir kez yararlanma hakkına sahip olacaktır. Tercih ettiği dönem ve il başvurusu kabul edilmeyen gençler sonraki dönemler için yeniden başvuru yapabilecektir. Aynı anda birden çok dönem ve il için başvuru alınmayacaktır? dediler.

PROJE BAŞVURULARI VE SEÇİM KRİTERLERİ

Proje Başvurusunun sehirlervekulturler.gsb.gov.tr adresinden alınacağını vurgulayan yetkililer, atama sonuçlarının web/sms yoluyla bildirileceğini, 18 yaşın altındaki gençlerin başvuru sonunda, sistemin oluşturduğu ?Veli İzin Belgesi?ni velisine imzalatarak, 18 yaşından büyüklerin de Taahhütname´yi imzalayarak en geç etkinlik gününde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü veya Gençlik Merkezleri´ne ulaştırmasının yeterli olacağını beyan ettiler. Gençlerin seçiminde şehit veya gazi yakını olanlara, anne ve/veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verileceğini kaydeden yetkililer, ?Bunun dışında başvuru sırasına göre gençler telefonla aranıp programa katılıp katılmayacakları teyit edilecektir. Telefonu açmayan ya da gelmeyeceğini bildirenlerin yerine bir sonraki sırada bekleyen gençler aranacaktır. Böylece asil ve yedek listeler belirlenecektir. Bu gençlere, otobüslerin kalkış yeri ve saati bildirilecektir. Asil ve yedek listedeki gençler, hareket yeri ve saatinde hazır bulunacak, asil listeden gelmeyen olursa sırayla yedek listedeki gençler programa götürülecektir? şeklinde bilgi verdiler.

 



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok