Gençler, istediği mesleği seçmeli

Gençler, istediği mesleği seçmeli

KIRIKKALE VALİSİ HAKTANKAÇMAZ, MİLLİ SPORCU TAHA AKGÜL´Ü MAKAMINDA KABUL ETTİ

KIRIKKALE VALİSİ HAKTANKAÇMAZ, MİLLİ SPORCU TAHA AKGÜL´Ü MAKAMINDA KABUL ETTİ

Gençler, istediği mesleği seçmeli

Kırıkkale Üniversitesi tarafından düzenlenen söyleşiye katılmak üzere Kırıkkale´ye gelen kariyerinde 1 olimpiyat, 2 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu bulunan Milli Güreşçi Taha Akgül, vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı ziyaret etti. Vali Haktankaçmaz  ?Gençlerimiz sevdiği mesleği seçsin. Çünkü insan sevmediği işte fedakârlık yapamıyor? diye sporculara öğüt verdi.

BİZİM İÇİN ÖRNEK BİR SPORCU

Öğrencilerle söyleşiye katılmak üzere Kırıkkale´ye gelen eski dünya şampiyonu güreşçi ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı ile Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz tarafından kabul edildi. Valilik makam odasında gerçekleşen kabulde konuşan Vali Haktankaçmaz, ?Kırıkkale´mizi ziyaretiniz bizlere ayrıca bir heyecan ve mutluluk verdi. Başarılarınızla sadece ülkemiz değil, gönül coğrafyamızdakiler de gurur duyuyor? dedi. Daire Başkanı Çebi ise Akgül ve milli güreşçi Rıza Kayaalp´in örnek birer sporcu olduklarını ifade ederek, ?Sporda şu vardır: Olimpiyat ve dünya şampiyonu olmak zordur ama daha zor olanı orada durmaktır. Ondan daha da zoru vardır, bu büyük başarıları taşıyabilmek. Taha ve Rıza kardeşimiz bunu taşıyor ve biz onlarla gurur duyuyoruz? ifadesini kullandı.

HEDEFİM 6. AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Şampiyon güreşçi Akgül de Vali Haktankaçmaz´a kabulünden dolayı teşekkür ederek, Kırıkkale Üniversitesinde öğrencilerle söyleşide bir araya geleceğini söyledi. Türkiye´nin bütün üniversitelerinden davetler geldiğini ancak çalışma programının yoğun olduğu için bazılarına katılamadığını belirten Akgül, ?Önümüzde mayıs ayında Avrupa Şampiyonası var. Şampiyonaya yoğun bir şekilde hazırlanıyorum. Kamplarımızdan fırsat buldukça da öğrencilerle bir araya geliyoruz. 1 olimpiyat, 2 Dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğum var. Hedefimiz 6. Avrupa şampiyonluğu. Dereceleri sayarken ikincilik ve üçüncülük unutuluyor. Tarih bunları yazmıyor. İnşallah 2018 yılında hem dünya hem de Avrupa şampiyonluklarını pekiştireceğiz. Bunlar için yoğun bir şekilde çalışıyorum. Genç kardeşlerimiz bizleri örnek alıyorlar. Onlara özellikle sevdikleri sporu seçmeyi tavsiye ediyorum. Çünkü insan sevmediği işte fedakârlık yapamıyor. Öncelikle sevdiği işi seçsinler daha sonra sabırla çalışsınlar. Sporcuların başarılı olabilmesi için çalışmaları, beslenmeleri ve dinlenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor? dedi.

KIRIKKALE VALİLİĞİ



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ