Gençler, 103 metrelik bayrakla Sarıkamış´a yürüdü

Gençler, 103 metrelik bayrakla Sarıkamış´a yürüdü

SARIKAMIŞ ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Gençler, 103 metrelik bayrakla Sarıkamış´a yürüdü

Sarıkamış Harekâtının 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde ?Gençlik Şühedanın İzinde´ anma programı ve yürüyüşü düzenlendi. Harekâtın 103. Yılı etkinliklerinde 103 metrelik Türk bayrağını taşıyan gençler, ?Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez´ sloganı atarak tüm şehitleri andılar.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

1. Dünya Savaşında Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtının 103. yılı dolayısıyla Kırıkkale´de ?Gençlik Şühedanın İzinde´ anma programı ve yürüyüşü düzenlendi. Anma programı dolayısıyla Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında toplanan yüzlerce genç ve Kırıkkale protokolü daha sonra anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Fevzi Çakmak Caddesinden başlayan yürüyüş Atatürk Bulvarı-Ankara Caddesi ve Zafer Caddesini takiple Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında son buldu. Yürüyüş öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bayrak, şapka ve atkı dağıtıldı. Sarıkamış harekâtının 103. Yılı dolayısıyla Kırıkkale´de 103 metrelik Türk bayrağı açıldı. Yürüyüşte 103 metrelik dev Türk bayrağını taşıyan gençler şehitleri yâd ederken, yürüyüş büyük ilgi gördü. Katılımcılar İl Müftüsü Şahin Yıldırım öncülüğünde şehitler için hep birlikte dua etti.

DUALARLA BİR KEZ DAHA ANIYORUZ

Anma etkinliğinde konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ?Onlar mensubu oldukları bu aziz milletin geleceği için Sarıkamış´ta Allahuekber Dağlarında şehit olmuşlar. Bilerek, isteyerek o yollara düşmüşler ve şehadet mertebesine ulaşmışlar, rabbimden onlara rahmet diliyorum. Bugün topraklarımızı korumak için, bu milleti korumak için sınırlarda nöbet tutan, her kademede görev yapan Türkiye´nin düşmanlarına karşı, terör örgütlerine karşı, mücadeleyi veren kardeşlerimizin yaptığı iş ne kadar kutsalsa o gün Sarıkamış´ta, Çanakkale´de, Dumlupınar´da yapılan da o kadar kutsaldır. Bugün Türkiye´nin dört bir yanında o dönemde 1914 yılındaki o soğukla kıyaslanmayacak bir soğuk var ama belki bu ülkenin evlatları, gençleri, o kahramanlığı yapanları bir kez daha anmak için ülkenin dört bir yanında bugün bizim Kırıkkale´de düzenlendiğimiz gibi bir yürüyüşü düzenliyorlar, başta tabi Sarıkamış´ta Kars´ta olmak üzere. Kırıkkale´mizden de bir grup öğrenci kardeşimiz oraya, oradaki etkinliklere katılmak üzere gittiler. Bizler bu yürüyüşümüzle bugüne kadar bu ülke için emek veren, şehit olan gazi olan kardeşlerimizi anıyoruz. Dualarımızla onları bir kez daha anıyoruz. Bugünde yine aramızda olan şehit yakınlarımız var, gazilerimiz var, onlarla birlikte bu kutlu yürüyüşü sürdürüyoruz? dedi.

ONLARIN MEZARLARI KAR VE BUZ OLDU

103´üncü yıldönümünde 81 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü gerçekleştirildiğini söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ?22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Osmanlı-Rus savaşında mezarları kar ve buz olan 90 bin şehidimizi rahmetle anıyoruz. Bu topraklarda canları pahasına destan yazan milletimiz Anadolu´yu vatan yapmak için ayağını bastığı her karışın bedelini misliyle ödemiştir. Bu nedenle geleceği inşa etmek için geçmişi asla unutmamalıyız. Daima güçlü ve daima diri olmalıyız. Bugün milletçe Sarıkamış başta olmak üzere, ilimizde ve ülkemizin dört bir yanında vatan aşkının rehber olduğu noktada vatan için 90 bin şehidimiz gibi yürümeye devam edeceğiz. Sevgili gençler, sizler devletimizin ve milletimizin geleceğisiniz, şan ve şerefle dolu tarihimizi asla unutmamalısınız. 103 sene evvel ecdadımız Sarıkamış´ta nasıl yürüdü ise yine bugün burada onlar gibi yürüyerek şanlı tarihimizi unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Sarıkamış harekâtında şehit olan kahramanlarımız başta olmak üzere bu topraklar için şehit olan bütün ecdadımızı rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz? diye konuştu.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ