Genç girişimciler KTSO´da bir araya geldi

Genç girişimciler KTSO´da bir araya geldi

TSO BÜNYESİNDE KURS AÇILACAK

Genç girişimciler KTSO´da bir araya geldi

TOBB Kırıkkale İl Genç Girişimciler Kurulu ile KÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Genç Girişimciler bir araya geldi.

PROJELER ELE ALINDI

TOBB Kırıkkale İl Genç Girişimciler Kurulu Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile imzalanan protokol çerçevesinde Genç Girişimciler ve Sanayiciler yaşamış oldukları ARGE, destek, hibe ve teşviklerdeki yaşanılan problemleri; iş planı hazırlamadaki zorlukları aşmaları için üyelerimizle konu hakkında bilgi ve birikimi olan üniversite hocalarımızla buluşturmayı amaçladık ve bu bağlamda Genç Girişimcilerin ön fizibilite çalışmalarına destek olarak uygun branş hocaların gönderilmesi, hocalarımızın yazılacak teşvik ve hibe projelerinde üyelerimize indirim uygulayacak olması gibi kolaylaştırıcı desteklerle girişimci ruhu arttırma planlanmakta.

STAJ İMKÂNI VERİLİYOR

Toplantıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ?Kırıkkale Üniversitemizin mühendislik fakültesi son sınıf öğrencilerinden grup oluşturularak sanayicilerimizin işletmelerinde İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında haftada en az 1 gün staj yapmaları sağlanarak işverene maliyetsiz katkı verme imkânı sağlanıp, tüm fakülte son sınıf öğrencilerine de sanayici işletmelerimiz tanıtılarak, işletmelerin analizlerini çıkarma imkânı verilecektir?.

TSO BÜNYESİNDE KURS AÇILACAK

?Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde açılacak uygulamalı girişimcilik kurslarından KÜ öğrencilerinin azami faydalanmaları sağlayacak kurs katılım sertifikaları yine odamız tarafından düzenlenerek katılımcılara verilecektir. KÜTTO ve TOBB Kırıkkale İl Genç Girişimciler Kurulu ortak organizasyonuyla şehrimizde tüm genç girişimcileri yatırımcıları ve öğrencileri kapsayacak bilgi ve deneyimleri artırmak amacıyla girişimcilik çalıştayı organizasyonu yapılacaktır.?

GENÇ GİRİŞİMCİLERİN FAALİYETLERİ

?KÜ, Genç Girişimcilerin faaliyet tanıtım ve organizasyonlarına Genç Girişimciler konulu olarak destekler sağlanacaktır. TOBB Kırıkkale GGK olarak KOSGEB ile yapılacak çalışmalarla, üniversite öğrencilerimize destek tanıtımı eğitimleri verilecektir, üyelerimize yapılacak proje ve yatırımlarda ARGE çalışmaları konusunda KÜTTO tarafından teknopark, laboratuvar ve öğretim üyesi desteği sağlanacaktır.?

PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE

TOBB Kırıkkale İl GGK ve KÜTTO arasında yapılan bu protokolle üniversite öğrencilerinin teoride öğrendiklerini pratikte uygulama imkânı sağlanmasını ve Ticaret ve Sanayi Odası üyesi sanayicilerimizin ise mezun olan öğrencilerden kalifiye personel bulma imkânı sağlanmış olacaktır.?



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı