Genç çiftçiye 30 bin lira hibe verilecek

Genç çiftçiye 30 bin lira hibe verilecek

HEDEF, TARIMDA SÜRDÜREBİLİRLİK

Genç çiftçiye 30 bin lira hibe verilecek

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

EN AZ 2 YIL ŞARTI VAR

Söz konusu karar, 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, kırsalda yaşayacak genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin projeler hususları kapsıyor.

20 BİN NÜFUS ALTI BÖLGELER

Hibe, nüfusu 20 binden az yerleşim alanlarında, Proje bütçesi katma değer vergisi (KDV) hariç tutularak hazırlanacak ve hibe ödemesi yapılabilmesi için hibe sözleşmesinin imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması gerekmekte.

MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU

Yapılacak ödemeler için gerekli kaynak, merkezi yönetim bütçe kanunu ile tahsis edilen ödenekten karşılanacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecek. Belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde projesi kabul edilen genç çiftçilere ön ödeme yapılabilecek. Genç çiftçiler bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecek.

HEDEF, TARIMDA SÜRDÜREBİLİRLİK

Kararla tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanmakta.

DEKARA 100 TL HİBE VERİLECEK

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve işletme büyüklüğü toplam 5 dekar veya altında olan meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiricilerine 2016 üretim yılında dekar başına 100 TL küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacak. Bu üretim yılında desteklemeye esas ürünlerin toplam üretim alanı açıkta üretim için 1 dekarın, örtü altı ünitelerinde üretim için 500 metrekarenin altında olan küçük aile işletmelerine destekleme ödemesi yapılmayacak. Destek başvuruları 31 Ekim´de sona erecek.

USULSÜZLÜK YAPANLARA CEZA

Haksız yere ödemeye neden olanlar ile haksız yere ödemelerden yararlanmak üzere sahte veya içeriği itibarıyla gerçek dışı belge düzenleyen ve kullananlar hakkında gerekli cezai, hukuki ve idari işlemler yapılacaktır. Tebliğ 16 Aralık 2015 tarihinden geçerli olacak.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü