Gelişmiş eğitim sistemi uygulanıyor

Gelişmiş eğitim sistemi uygulanıyor

Vali Ali Kolat, gençlerin ideallerinin ve başarılarının Türkiye'nin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Gelişmiş ülkelerdeki eğitim sisteminin çağa ayak uydurduğunu belirten Aytaç, ülkemizde de bu eğitim sisteminin uygulandığını bildirdi.

GENÇLERİN İDEALLERİNE KATKIDA BULUNUN

Tüm Türkiye’de olduğunu gibi Kırıkkale’de de ortaöğretim ve Liselerde eğitim ve öğretim yılı başladı. Kırıkkale’de Gazi İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende, minikler ilk derslerine hazırlandı. Vali Ali Kolat, son dönemlerde gelişmiş ülke eğitim sisteminin rol model alındığını ve bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Gençlerin ideallerinin ve başarılarının Türkiye’nin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirten Aytaç, çocukların yaptıkları projeler ve çalışmalarla ülkenin kalkınacağını bildirdi. Aytaç, “Gelişmiş ülkeleri yakalamak istiyorsak, eğitimde önemli projeler ve çalışmalar yapmamız gerekir” dedi.

HEYECAN VE COŞKU

Kolat konuşmasının devamında, “Bugün yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ders başı yaparak okullarına, öğretmenlerine, arkadaşlarına ve kitaplarına kavuştular” diye konuştu. Öğrencilere seslenen Vali Yardımcısı Aytaç, “Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi nitelikli insan yetiştirmektir. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan siz öğrencilerimizi ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan olarak yetiştirmek için tüm imkânlarımızı sizlere sunmak çabasındayız” diye konuştu. Vali Yardımcısı’nın konuşmasını okulda bulunan veliler ayakta alkışladı.

3100 ÖĞRETMEN KADROMUZ VAR

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, “2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında ilimizde merkez ve 8 ilçede; 256 kurumumuzda, 2447 derslik, 52 bin öğrenci, 3 bin 500 öğretmen kadromuzla öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum. Okul Öncesi ve İlköğretim birinci sınıf öğrencilerimiz bir hafta önce eğitim öğretime başladılar. Çocuklarımızın okula başlarken zihinsel olarak hazır olmalarının yanında, sosyal ve duygusal yönden de hazır olmalarının sağlanması amacıyla bu uygulama altı yıldır sürdürülmektedir. Çocuklarımızın okullarım tanıyıp, okula adaptasyonlarını sağlayarak, okul kaygılarım giderip, okula iyi bir başlangıç yaptıklarım ümit ediyoruz” diye konuştu.

DAHA GÜZELE GÖTÜRMEYE KARARLIYIZ

“Büyük bir heyecanla başladığınız yeni eğitim-öğretim yılında, nihayet özlediğiniz sınıflara, öğrencilerinize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz” sözleri ile konuşmasına devam eden Okur, “Sahip olduğunuz her türlü bilgi ve birikimi coşku, fedakârlık ve sevgiyle öğrencilerinize verme gayreti içinde olduğunuzu biliyor, yeni eğitim-öğretim yılında hepinize başarılı çalışmalar diliyorum. Sevgili Öğrenciler, Sizleri başarılı kılabilmek için okullarımızda ki imkânları her geçen gün daha iyiye ve daha güzele götürmeye kararlıyız. Bunları size vermek bizim yükümlülüğümüz, fakat sizler bunlardan daha iyisine de layıksınız. Sizleri Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk devletinin kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti`nin özgür düşünceli gençleri olarak yetiştirmek ve bu şekilde görmek, bizleri, ailelerinizi, öğretmenlerinizi onurlandıracaktır” şeklinde konuştu.

SİZLERİ ÇOK SEVİYOR VE SİZLERE GÜVENİYORUZ

Çetin, “Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında sizlere basanlar diliyor ve sizlerden basan dolu güzel haberler bekliyoruz. Sayın Veliler, Çocuklarımızın derslerindeki gelişmeleri öğretmenlerimizle birlikte izleyip, onların başarıya ulaşmasında sizler de çok önemli bir görev alıyorsunuz. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin daha iyi yetişmesi için okullarımızın yönetici ve öğretmenleri ile sürekli iletişim kurarak, çocuğunuzun okul ve çevre ilişkilerini takip ederek, eğitimde devlet ve millet bütünleşmesini gerçekleştirerek, öğretime katkı sağlayacağınıza yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti