Gelin spor yapalım

Gelin spor yapalım

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu iş birliği ile düzenlenen ?Gelin Spor Yapalım Dostluk Kazansın? projesinin 27?inci durağı olan Kırıkkale?de dün Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle açılışı yapıldı.

HATIRA DEFTERİNİ İMZALADI
Cumhuriyet Meydanında yapılan ?Gelin Spor Yapalım Dostluk Kazansın? projesinin açılışına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Hatıra defterini imzalayan Vali Kolat, daha sonra ?Gelin Spor Yapalım Dostluk Kazansın? Tırını gezdi. Cumhuriyet Meydanında yapılan açılış töreninde ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü konuşma yaptı. 
SPORU YAŞAM KÜLTÜRÜ HALİNE GETİRMELİYİZ
Ünlü, konuşmasında şu sözlere yer verdi; ?Toplumda spor yapma bilincini oluşturmaya, gençlerimizi sportif branşlarla hem tanıştırmaya hem buluşturmaya gayret edecek, sporu yaşam kültürü parçası haline getiremeyen toplumumuza, sporun hayatın olmazsa olmazı olduğunu anlatmaya gönderilen tır bugün Kırıkkale?de. Gençlerimizin, mobil müze vasıtasıyla geçmişe yönelik spor bilgilerini arttırıyorlar. Projenin hayata geçmesinde büyük payı olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan olmak üzere Sayın Valimiz Ali Kolat?a ve tüm destekçilere teşekkür ederim? şeklinde konuştu. Ünlü ayrıca, basketbol ve futbol oyun alanlarının yağmurdan dolayı kurulmadığını söyledi.
TESİSLERİMİZİ KULLANAMIYORUZ
Dinamik toplumların spor yapan toplumlar olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Ali Kolat, sporun canlı olma ve dinamik toplum olmanın temeli olduğunu söyledi. Kolat, ?İlimizde spor tesisleri yeterli fakat spor tesislerimizi yeterli bir şekilde kullanamıyoruz. Tesislerimizi yeterli şekilde kullanmak için özellikle öğrenciler tarafından kullanılması için yaz okulları açıyoruz. Açılacak olan yaz okulları ücretsiz olacak ve biz yaz okullarının üzerine çok düşüyoruz. Spor yaşlısıyla genciyle yapılması gerekir. Hem sağlığımız için hem de dinamik bir toplum olmamız için gerekli? dedi. Konuşmaların ardından Vali Kolat ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra ise öğrenciler spor tırını gezdi.


1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ