Gelin, Gönüller Yapalım

Gelin, Gönüller Yapalım

"EN ÖNEMLİ İHSAN, BU AYDA DUA ETMEKTİR"

Gelin, Gönüller Yapalım

AK Parti il Başkanı Mürsel Akçay ramazan ayı münasebetiyle mesaj yayınladı. Ramazan ayının en önemli dersinin iyilik olduğunu ifade eden Akçay ?Ramazan ayını en güzel biçimde değerlendirmek hepimizin şiarı olmalı? dedi.

RAMAZAN ARINMA AYIDIR

Ramazan ayı sebebiyle AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Akçay, açıklamasında ?Yüce Allah kutsal kitabında ?Ramazan ayı, içinde insanlara doğru yolu gösteren, doğru ile yanlışı birbirinden ayırıp açıklayan bir rehber olmak üzere Kur´an´ın indirildiği aydır. Sizden kim o aya erişirse oruç tutsun´ buyurmaktadır. Bu yıl Ramazan Ayında ?Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman? konusu ağırlıklı olarak işlenecektir. Toplumda gönüllerin inşası için her bir fert üzerine düşeni yapmalıdır. Kırılan kalplerin tamiri için, akrabalık, komşuluk ve dostlukların daha kuvvetli olması için Ramazan ayını bir fırsat bilmeliyiz. Ramazan arınma ayıdır: İbadetler bizi günahlarımızdan temizler. Oruç ibadeti kendisine riyanın karıştırılmadığı bir ibadettir? dedi.

EN ÖNEMLİ İHSAN BU AYDA DUA ETMEK

Peygamber efendimizin orucu bir kalkan olarak nitelendirdiğini ifade eden Akçay ?Oruç, yani imsak ile kişi, bir ay boyunca kendini manevi bir eğitimden geçirir. Ramazan Kur´an ayıdır Kur´an-ı Kerim bu ayda nazil olmuştur. Bu sebeple hem Kur´an-ı okuma hem de Kur´an-ı Kerim üzerinde düşünme konusunda bu ayda biraz daha gayretli olmalıyız. Ramazan oruç mevsimidir, oruç kalkandır. Bizi bir ay boyunca nefsimize ve günahlara karşı durmayı öğretir. Ramazanda dua Rabbimiz tarafından biz Müslümanlara bahşedilen en önemli ihsanlardan birisidir. Bu vesile ile Ramazan Ayı´nın şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ederim? ifadelerini kullandı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız