Geleneksel çocuk oyunlarında final

Geleneksel çocuk oyunlarında final

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” finali Yenimahalle B.Çelik Spor Salonu`nda yapıldı.

YOĞUN DERS MARATONU
Final yarışmalarının ödül törenine Kırıkkale Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Bahaddin Kapucu Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Ödül töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, “Geleneksel Çocuk Oyunları şenliğinde dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı yeni nesillere aktarılırken çocuklarımızın yoğun ders maratonu arasında eğlenebilecekleri ve kaynaşabilecekleri bir ortam oluşturduk”

AMAÇ ÇOCUKLARI SOSYALLEŞTİRMEK
“Amacımız, oyun çağında ki çocuklarımızı dışarıya çıkararak sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve unutulmaya yüz tutan bu anonim oyunlarımızı yeni nesillerimize aktarabilmek. Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışmaya Bakanlığımız büyük önem veriyor. İlimizde de yarışmalar büyük ilgi gördü. Bütün okullarımız bu yarışmalara katıldı. Yeni nesillere bu geleneksel oyunlarımızı gösterme ve sevdirme fırsatı bulduk.” dedi.

YAZ OKULLARI AÇILIŞI
Konuşmasının devamında Yaz Spor Okullarına değinen Ünlü; 29 Haziran-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yaz spor okullarının gençlerimizin sosyalleşmesini teknoloji bağımlısı olmaktan kurtardığını dile getirdi. Yaz Spor Okullarının kayıtları Altunbilekler AVM, Podium Avm, Cumhuriyet Meydanı, 17 Ağustos Spor Salonu, Yenimahalle Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzu olmak üzere 6 noktadan kayıtlarının başladığını ve tüm öğrencilerimizin 29 branşta gerçekleştirilecek olan yaz spor okullarına davet ettiğini belirtti.
Konuşmanın ardından ödül töreni ve fotoğraf çekimine geçildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ