Gelecek Nesillere Çevre Bilinci

Gelecek Nesillere Çevre Bilinci

Kırıkkale Belediyesi geleceğin sahibi nesillerimize “Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık” eğitim programlarına devam ediyor.

Eğitim ve Öğretim Döneminde Devam Edecek

Kırıkkale Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Kırıkkale Belediye Çevre Koruma ve Sıfır Atık Müdürlüğü bu yıl başlanan okullarda "Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık" eğitim programları devam ediyor. Bu kapsamda 2023 – 2024 eğitim-öğretim yılının ilk eğitim yılında 10 okulda “Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık” eğitimi verildi. Programlara okul müdürleri, öğretmenler ve geleceğimizin sahibi öğrenciler katılıyor.

Bilinçli Nesiller Yürütecek

Okullarda düzenlenen eğitimlerin içeriği hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Sıfır Atık Müdürü Mehmet Akkaya "Gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük miras yaşadığımız dünya. Bu miras ancak bilinçli nesillerin yürüteceğini bilinçli geri dönüşüm faaliyetleri ile korunabilir. Kırıkkale Belediyesi  iş birliği içerisinde topladığı atık pil ve onlarca ton atık yağ dikkate alındığında bu geri dönüşüm faaliyetlerinin önemi çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya çevreyi koruma ve geri dönüşüm konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

Yarının Türkiyesi Daha Bilinçli Olacak

Çevre Koruma ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli de çocuklarımızın saf ve temiz yürekleriyle çevre kirliliğine karşı daha duyarlı olacaklar, geri dönüşümün önemini kavrayarak yarının Türkiyesine daha bilinçli sahip olacaklar ifadelerini kullandılar. Öğrencilere Kırıkkale Belediyesi Çevre Koruma ve Sıfır Atık Müdürlüğünce bastırılan çevreye duyarlılık bilgileri içeren hikaye kitabı dağıtılarak okullarda ki eğitim programları tamamlanıyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız