Gelecek genç nesillerle aydınlanır

Gelecek genç nesillerle aydınlanır

Vali Ali Kolat, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için kentte gerçekleştirilen proje ve çalışmaya destek vereceklerini söyledi. 21. yüzyılda gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini belirten Kolat, gençleri topluma yararlı bir

 

GENÇLERE DESTEK OLMALIYIZ

Kırıkkale Hasret Derneği Empati Eğitim Hizmetleri çatısı altında faaliyet gösteren ‘Bumerang İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ Yenimahalle Plevne Caddesi’nde ki yeni yerine açıldı. Gençlerin eğitim ve öğretim göreceği, gerekli kültürel ve sosyal etkinliklerin var olduğu dernekte, her türlü bilimsel faaliyetin gerçekleştirileceğini bildirildi. Açılışta konuşma yapan Vali Ali Kolat, her bir bireye sahip çıkmak zorunda olduklarını belirterek, ülkenin geleceği gençlerin iyi bir yerde görmek istediklerini söyledi. Gelişen ve değişen dünyada gençlerin kötü alışkanlıklardan uzat tutulması gerektiğini belirten Kolat, hükümetin bu yönde önemli çalışmaları olduğunu, bu konuda çalışmaların artarak devam ettiğini bildirdi.

 

İYİ BİR BİREY OLMALIDIRLAR

Eğitim ve öğretime destek veren, gerekli kültürel ve sosyal faaliyetleri benimseyerek gençleri iyi bir birey olarak yetiştirmeye çalışan derneklerin önemli faaliyet yaptığını belirten Kolat, bu derneklerin Valilik olarak maddi ve manevi destekleneceğini kaydetti. Gelişen dünyaya ayak uydurmak için eğitim ve öğretimin yanında, güzel ahlak ve sabırlı olmanın önemli olduğunu belirten Kolat, her gencin kültürüne sahip çıkması gerektiğini, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgiyle yaklaşması gerektiğini ifade etti.

Gençlerin hoşça vakit geçirmeleri için bu tür yerlerin önemli olduğunu belirten Kolat, kentte bu tür derneklerin ve buna yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini, kurumların da gençler için önemli projeler hazırladığını açıkladı.

 

10-14 YAŞ ARASI

Dernek Başkanı Mehmet Güventürk ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bumerang İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 2011 yılında Gürler Mahallesinde faaliyetine başlamıştır.

Derneğimizde 10-14 yaş gurubundaki erkek çocuklarına hafta için dört gün ve hafta sonu olmak üzere okul dışı zamanlarında ders etütleri, eğitimsel, sportif, kültürel, sanatsal faaliyetler; çevre- sağlık ve sosyal sorumluluk projeleri ayrıca izcilik ve kamp faaliyetleri yapılacaktır. Derneğimiz 1 derslik, 1 sanat atölyesi, 1 şark köşesi, oyun alanı, idare odası ve mutfaktan oluşmakta olup aynı anda 72 öğrenciye hizmet verme kapasitesine sahiptir. 1 müdür. 5 eğitici. 1 yardımcı personel olmak üzere 7 çalışanla faaliyetlerine devam edecektir”

 

 

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARALIM

“Gençleri ve çocukları kötü örnek teşkil eden mekânlardan ve arkadaşlıklardan, kişisel gelişimleri açısından zarar verici tüm unsurlardan uzak tutmak: sosyal ve ahlâkı gelişimlerine katkıda bulunan bir kurum olmak onların hoşça vakit geçirerek özgüven sahibi olmalarını sağlamaktır. Hedefimiz ise gençlerin ve çocukların; okulda ve okul dışında daha başarılı, sosyal ve girişimci, hayatın her alanında düzen ve disiplin sahibi kültürel ve manevi değerlerine bağlı, gelecek yıllarda da topluma hizmet etmek için gönüllü ve hazır hale gelmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda gençlik kulübümüzde; eğitimsel, sportif, kültürel, sanatsal faaliyetler; çevre- sağlık ve sosyal sorumluluk projeleri ayrıca izcilik ve kamp faaliyetleri yapılacaktır” dedi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü