Gelecek için 1 fidan da sen dik!

Gelecek için 1 fidan da sen dik!

GELECEĞE KATKIDA BULUNUN

Gelecek için 1 fidan da sen dik

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, çocukların geleceği için herkesin bir fidan dikmesi gerektiğini belirterek, Kırıkkaleli vatandaşları fidan dikmeye davet etti. Haktankaçmaz, ?Her dikilen fidan gelecek nesillerin faydalanması ve oksijen noktasında daha fazla nefes alabilecekleri alanlara sahip olmalarını sağlayacak? diye konuştu.

GELECEĞE KATKIDA BULUNUN

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen ?Çocuk Hakları İl Komitesi Ağaç Dikme Etkinliği´ gerçekleştirildi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, çocukların geleceği ve daha rahat yaşayabilmesi için herkesin fidan dikmesi ve geleceğe katkı yapması gerektiğini söyledi. Devlet yetkililerin bu tür programlarda örnek teşkil ettiğini belirten Haktankaçmaz, bizleri örnek alan nesillerin ağaca ve doğaya karşı bakış açılarının değişeceğini bildirdi. Haktankaçmaz, orman ve doğanın önemini anlatarak şunları söyledi: ? Burada önemli olan çocuklarımıza yeşili sevdirmek, ağaç sevgisini kazandırmak. Fidan dikmekteki amacımız çocuklarımıza daha güzel, daha yeşil bir vatan bırakmak ?dedi.

OKSİJEN ORMANLARDAN KARŞILANIYOR

Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Ormanlarımız insan hayatına faydalıdır ve hayat kalitemizi yükselten varlıklarımızdır. Ormanlarımızı çok iyi korumalıyız. Bu yüzden Kırıkkale´de orman varlığını arttırmalıyız. Uçsuz bucaksız arazilerimiz var ve bir seferberlik başlatarak gençlerin öncülüğünde ilimiz genelinde fidan dikmeye başlayacağız. Diktiğimiz fidanları da bakıp büyütüp koruyacağız. Bir taraftan sizler büyürken diğer taraftan da diktiğiniz fidanlar büyüyüp ağaç olacaktır. İleride bunların her türlü faydasından istifade edeceğiz. Böylelikle ilimizin daha yeşil daha yaşanabilir bir il olması için gelecek nesillere olan borcumuzu ödeyeceğiz? diye konuştu. Kırıkkale Üniversitesi Kampüs alanındaki etkinliğe Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hatice Uğurlu ile çocuklar katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü