Geleceğin güçlü Kırıkkale’si için çok çalışacağız

Geleceğin güçlü Kırıkkale’si için çok çalışacağız

BAKAN KURUM KIRIKKALE’DEYDİ…

BAKAN KURUM KIRIKKALE’DEYDİ…

Geleceğin güçlü Kırıkkale’si için çok çalışacağız

Çalışmaları incelemek ve Halifeli Suyunun şebekeye veriliş törenini gerçekleştirmek üzere Kırıkkale’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırıkkale’yi ciddi yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirterek, “Geleceğin daha güçlü Türkiye’si, daha güçlü Kırıkkale’si için daha çok çalışacağız” dedi.

Kırıkkale ziyaretine ilk olarak yapımı devam eden Yeşil Vadi-Obaköy Projesiyle başlayan Bakan Kurum, burada yetkililerle bindiği golf arabasını kendisi sürerek alanı gezdi. Kurum, daha sonra Kırıkkale Valiliğinde Vali Yunus Sezer’i ziyaret etti ve Şeref Defterini imzaladı ve basına kapalı yapılan İl Koordinasyon Toplantısına katıldı.

*

Valilik ziyaretinin ardından Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı ziyaret eden Bakan Kurum, burada da basına kapalı olarak bir toplantı düzenledi. Ardından AK Parti İl Başkanlığına geçerek İl Başkanı Nuh Dağdelen’i ve partilileri ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Milletvekili Ramazan Can, ilçe belediye başkanları ve yetkililer katıldı.

“Güçlü Şehirler Güçlü Türkiye” anlayışıyla şehirlerin ihtiyaçlarını gidermeye gayret gösterdiklerini ifade eden Kurum, “Son 18 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kırıkkale’mize tam 13 milyar liralık yatırım yaptık. Devam eden daha birçok yatırımımız var. Eğitimden sanayiye, kültür alanlarına, sosyal donatı alanlarına şehrin atık su yağmur su gibi altyapı ihtiyaçlarına kadar tüm işleri birlikte yapmaya gayret gösterdik. 2023’e giden bu yolda da inşallah bu anlayışla şehirlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kırıkkale’nin 50 yıllık içme suyu problemini çözmek adına Halifeli İçme Suyu Projesinin tamamlandığını ifade eden Kurum, vatandaşların daha nitelikli ve daha sağlıklı suya kavuşacağını kaydetti.

Dünyaya örnek olacak “81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi” hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kurum, “Kırıkkale’ye de dünyaya örnek olacak Millet Bahçesi projelendirdik.”

“Tam 530 bin metrekarelik alanda bu projeyi yapıyoruz. İçinde doğal göletlerimiz, yürüyüş alanlarımız, bisiklet yollarımız, tiyatrolarımız, çocuk oyun alanlarımız, spor etkinliklerinin yapılacağı alanlar ve evcil hayvanlarımızın parkı gibi birçok etkinliğimiz olacak.”

“Hem Kırıkkaleli, hem Ankaralı, hem Kırşehirli hem de bu yol güzergâhından geçen, 43 ilimize giden vatandaşlarımızın faydalanacağı bir bölge parkı bölge Millet Bahçesini Kırıkkale’mize kazandırmış olacağız. Yaklaşık 50 milyon bedelli projemizin ihalesi yapıldı. Bir ay içerisinde inşaatlara başlamak ve önümüzdeki yıl vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

*

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırıkkale’de hizmete açılan Halifeli İçme Suyu Tesisi ile ilgili, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, 17 içme suyu kuyusuyla mevcut şebekeye 9 kilometre uzunluğundaki bağlantısıyla enerji nakil hattı ve trafosuyla son derece modern bir içme suyu tesisi oldu” dedi.

Merkeze bağlı Halifeli köyündeki tesisin açılışı için, Kırıkkale Evlerinin bulunduğu alanda tören düzenlendi. Bakan Kurum, bugün Kırıkkale’nin içme suyu sorununu çözmek amacıyla Halifeli İçme Suyu Tesisinin açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Tesisin Kırıkkale’ye hayırlı olmasını dileyen Kurum, şunları kaydetti: “Su medeniyettir. Geçmişten bugüne bütün medeniyetler su kenarında kurulmuştur. Atalarımızın şehirlerimize yaptığı çeşmeler her zaman en büyük hayırlardan biri sayılmıştır. Ecdadımızın çeşmelerle sağladığı hizmetleri bugün içme suyu şebekeleriyle sağlama gayreti içerisindeyiz.”

“Şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, 17 içme suyu kuyusuyla mevcut şebekeye 9 kilometre uzunluğundaki bağlantısıyla enerji nakil hattı ve trafosuyla son derece modern bir içme suyu tesisi oldu. Kırıkkale merkez içme suyu hattımızın günlük kullanım miktarı minimum 1,5 milyon metreküp. Bu tesisimizin aylık kullanım miktarı ise 450 bin metreküp. Yani bundan böyle bu tesisimizle merkez ilçemizin su ihtiyacının 3’te 1’ini karşılamış olacağız.”

Bakanlığın İlbank kanalıyla Kırıkkale Belediyesinin sunduğu bu hizmet için 5 milyon lira hibe desteğinde bulunduğunu ifade eden Kurum, şehirlere kentsel dönüşümden millet bahçelerine, sosyal konutlardan çevre yatırımlarına kadar tüm projelerine destek olduklarını belirtti.

Kırıkkale için bugün yaptıkları istişare toplantılarında pek çok yeni ve önemli kararı hep birlikte aldıklarını vurgulayan Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti: “Şehrimizi sahip olduğu tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini koruyarak, sosyal konutları, millet bahçeleri, altyapı çalışmalarıyla hep birlikte ihya ve imar edeceğiz.”

“Allah bu suyu içenlere sağlık, sıhhat nasip etsin. Bizleri dualarından eksik eylemesin. Ben bu duygularla içme suyu tesisimizin yeniden hayırlı olmasını diliyorum.”

Bakan Kurum’un konuşmasının ardından Halifeli köyüne canlı bağlantı yapılarak, tesis hizmete açıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ