Geleceğin silahları KÜ´de tasarlanıyor

Geleceğin silahları KÜ´de tasarlanıyor

MKE İLE ANLAŞTILAR ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

MKE İLE ANLAŞTILAR ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Geleceğin silahları KÜ´de tasarlanıyor

KÜ´de savunma sanayinin güçlendirilmesi amacıyla gelecekte kullanılması planlanan elektromanyetik silahların ve mühimmatın prototipleri yapılıyor.

TÜBİTAK VE SAN-TEZ PROJELERİ

"3D Mekanik Sistemler İçin Prototip Üretimi" Projesi kapsamında, TÜBİTAK ve Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) projeleriyle geliştirilerek üretilen 3 boyutlu prototiplerin, savunma sanayinin millileştirilmesi ve güçlendirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

MKE İLE ÜNİVERSİTE ANLAŞMASI 

Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bozdemir, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ile üniversiteleri arasında yapılan anlaşmayla elektromanyetik silah sistemi konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ÜÇ BOYUTLU GÖRÜNTÜLENİYOR 

Tasarladıkları silah sistemlerinin prototiplerini, üç boyutlu yazıcı sistemiyle görünür hale getirdiklerini ifade eden Bozdemir, proje kapsamında tabanca, üzerinde elektronik düzenekle direk hedefi bulan akıllı top mermisi ve manyetik atış yapan silah prototipi çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

BARUT KULLANIMI OLMAYACAK

Yeni nesil silah sistemlerinde artık barut kullanımının olmayacağının öngörüldüğüne işaret eden Bozdemir, "Barutsuz sistemlerde merminin hedefe gidebilmesi için ´mermiye dönme etkisi oluşturan sistem´ ürettik. Bu sistem, mermiye dönme etkisi kazandırılarak hedefe ulaşmasını sağlayacak. Mermiye dönme etkisi oluşturma sistemi için patent başvurusunda bulunduk. Prototip çalışmalar, lisansüstü eğitim çalışmalarında tez olarak sunulacak. Başarılı prototip çalışmalar ise TÜBİTAK ya da SANTEZ projeleriyle geliştirilerek ülkemiz savunma sanayinin millileştirilmesine katkı sağlayabilecek" dedi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu