Geleceğe sahip çıkanlar iftarda buluştu

Geleceğe sahip çıkanlar iftarda buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Koruyucu Ailelere Polis Evi'nde iftar yemeği düzenlendi. Koruyucu Aileliğin öneminin vurgulandığı yemekte Koruyucu Ailelerin ve çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

İL MÜDÜRÜ ZÜHTÜ BOZDEMİR, 279 AİLE TARAFINDAN BAŞVURU YAPILDIĞINI, 70 AİLE İLE GÖRÜŞÜLDÜĞÜ VE DURUMLARI UYGUN OLAN 15 AİLEYE KORUYUCU AİLE DESTEK PROJESİ KAPSAMINDAKİ 15 ÇOCUĞUN VERİLDİĞİNİ BELİRTTİ.

Geleceğe sahip çıkanlar iftarda buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Koruyucu Ailelere Polis Evi’nde iftar yemeği düzenlendi. Koruyucu Aileliğin öneminin vurgulandığı yemekte Koruyucu Ailelerin ve çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

TALEP ARTIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından önceki akşam Koruyucu Ailelere Polis Evi’nde iftar yemeği düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak verilen iftar yemeğine bu yıl da yoğun katılım oldu. Koruyucu Aileliğin öneminin vurgulandığı yemekte Kırıkkale Valisi Ali Kolat Koruyucu Aileliğe talebin her geçen gün daha da artmasına dikkat çekerek çalışmaların hızla devam edeceğinin mesajını verdi.

250’YE YAKIN GÖRÜŞME

İftar yemeği öncesi bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, ‘19 Aralık 2012 tarihinde Gönül Elçileri Projesi Başkanımızın eşi Emine Erdoğan önderliğinde 81 ilde başlatılmıştır. İllerde Vali eşlerinin yürüttüğü bu proje ilimizde Sayın Valimiz Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat Hanımefendi himayesinde planlanıp yürütülmüştür.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sayın İlksen Kolat hanımefendinin de bilgilendirme ve tanıtım toplantısı ve bu toplantılar neticesinde 250’ye yakın yüz yüze bilgilendirme görüşmesi yapılmıştır’ ifadelerine yer verdi.

29 ÇOCUK AİLESİNE KAVUŞTU

Bozdemir, ‘Yapılan bu görüşmelerde projenin ilk adımı olan Koruyucu Aile Hizmet Modeli için uygun görülen 70 ailemizden resmi dilekçe alınarak aileler hakkında Müdürlüğümüzce titizlikle yürütülen araştırmalar ve incelemeler neticesinde 14 çocuğumuz Koruyucu Aileye kavuşmuş olup bugün itibari ile toplam 29 çocuğumuz Koruyucu Aile yanında yaşamını devam ettirmektedir’ dedi.

SÜREKLİ TAKİP EDİYORUZ

Sürecin hızla devam ettiğini belirten Bozdemir, ‘12 ailemiz Koruyucu Aile olmak için sırada olup, 10 ailemize Koruyucu Aile statüsü verilmiş, 2 çocuğumuz da Akraba Koruyucu Aile modelinden faydalanmak üzere işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte akrabalarının yanına yerleştirilecektir. Ayrıca Koruyucu Aile yanında bulunan çocuklarımızın izlemleri yapılmakla birlikte gerekli görülen durumlarda psikolojik desteğe ihtiyacı olan çocuklarımız için danışmanlık çalışmalarımız da devam etmektedir. Koruyucu aile olmak için Müdürlüğümüze yapılan başvurular değerlendirme sürecindedir’ şeklinde konuştu.

BOZDEMİR VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

Bozdemir’den sonra söz alan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ‘Bu mutlu tabloyu sizlerle paylaşmaktan son derece onur ve gurur duyuyorum. Devletimizin, hükümetimizin ve bizlerin istediği de budur. Yani bu çocuklarımızın mutlu ve sıcak birer yuvaya kavuşmalarıdır. Bunu başaran ve başarırken de çok emekleri geçen başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu ekip öyle güzel çalışıyor ki bu çocuklarımızın aile yanına yerleştirilmelerinde ince eleyip sık dokuyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ dedi.

YOĞUN KATILIM

Özellikle de çocukların eğlendiği iftar yemeğine Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Çocuk Hizmetler Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Kutluhan Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, İl Tarım Müdürü Recep Kırbaş, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Turgut Çiçek, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü idarecileri ve koruyucu aileler katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü