GELECEĞE NEFES

GELECEĞE NEFES

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında Kırıkkale’de 25 bin fidan, toprakla buluşturuldu.

'Milli Ağaçlandırma Günü' etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen 'Geleceğe Nefes' kampanyasında Kırıkkale’de 25 bin fidanın toprakla buluşturulması amacıyla tören düzenlendi. Balışeyh ilçesi Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkında düzenlenen etkinliğe, Vali Yunus Sezer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutanı Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ağaçlandırmanın hem dünya hem de ülkemiz için çok önemli olduğunu söyleyerek, “Bugün beraber dikeceğimiz her fidan geleceğe nefes olacak. Bozkırın bozkırlıktan çıkması ve biraz daha yeşermesi, gelecek nesillere daha yeşil Kırıkkale bırakmak için hep beraber fidanları dikeceğiz. İnşallah Kırıkkale gelecek 10 yıllarda yemyeşil bir Kırıkkale olacaktır. Geçen sene diktiğimiz fidanlar bu sene büyüyor. Belki bunu beş yıl on yıl sonra daha farklı göreceğiz buraları. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz da bugün il merkezi ve 8 ilçede toplam 25 bin fidanın toprakla buluşturulacağını kaydetti. Etkinliğe katılan katılımcılar ise, “Fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. İnşallah ülkemize, vatanımıza, milletimize hayırlı olur. Tüm Türkiye gibi biz de kendi ilimizi, kendi topraklarımızı yeşertiyoruz. Burada çocuklarımız ve gençlerimiz var. Birer fidan temsili olarak onlarla beraber inşallah yetişecek, büyüyecek. İlimiz daha da yeşillenecek” dedi.  Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturularak can suyu verildi.



İLHAT
12.11.2020 21:29:26
yıllardır 50 yıldır tören yaparak fidan dikiyorlar. zannedersin ki türkiyede agaçtan ayak basacak yer kalmadı. fidanı dik sonrada kurumaya terket. saldım çayıra mevlam kayıra.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ