Gel bu yaz, Kur´an-ı gönlüne yaz

Gel bu yaz, Kur´an-ı gönlüne yaz

GENÇLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Gel bu yaz, Kur´an-ı gönlüne yaz

İl Müftüsü Bekir Gerek, Yaz Kur´an Kurslarının başladığını açıkladı. Gerek ?Gel Bu yaz, Kur´an´ı gönlüne yaz? teması ile başlatılan kurslara çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin katılmasını istedi.

GENÇLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ülkemizde geçmişten bu güne okulların tatil olduğu dönemde camilerimizde ve Kur´an Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı´nın talimatları doğrultusunda, valilik makamının onayı ile Müftülüğümüzün rehberlik, denetim ve gözetiminde yaz Kur´an Kursları açılmaktadır. Bu vesile ile camiler çocuk sesleri ile çınlamakta, diller ve gönüller Kur´an ile buluşmakta, cami ve cemaati tanımakta, dini bilgilerini, ibadetlerini, inançlarını öğrenmekte ve geliştirmekte, ibadet yapma alışkanlıklarını elde etmektedirler. Bu bakımdan Yaz Kur´an Kursları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemlidir.

GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Yaz Kur´an Kursu çağrısının başlığını; ?Gel Bu Yaz Kur´an´ı Gönlüne Yaz? olarak belirlemiştir. Bizde gönlümüze Kur´an´ı yazmak için ?Haydi Çocuklar, Haydi Gençler! Kur´an ayında Kur´an´la buluşalım? diyoruz. Kırıkkale İl Müftülüğü olarak bu çağrıyı yeniliyoruz ve 7´den 70´e herkesi Yaz Kur´an Kurslarına bekliyoruz. Hatta 4-6 yaş grubu çocukları da annelerinin nezaretinde camilere bekliyoruz. 4-6 yaş grubu çocuklar için camilerde özel sınıflar oluşturulmaya çalışılacaktır. Bu 4-6 yaş grubu çocuklara öğreticilik yapacak olanların dini eğitiminin yanında çocuk gelişimi ve eğitimi alan öğreticiler görevlendirilecektir.

SPOR AKTİVİTELERİ DE OLACAK

Camilerde ve Kur´an kurslarında yaz Kur´an kurslarımız için kayıtlar 13 Haziran Pazartesi günü başlamıştır. Eğitim-öğretim 20 Haziran-26 Ağustos 2016 tarihleri arası yapılacaktır. Yaz Kur´an kurslarımızda eğitim-öğretim üç dönem halinde gerçekleştirilecektir. Dersler sabah 09.30-13.00 saatleri arası öğleden sonra saat 13.30-16.30 arası yapılacaktır. Kurslarda Elif-Ba cüzü ve ?Dinimizi Öğreniyoruz 1-2-3? öğrenci kitapları ve öğrenci etkinlik kitapları ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Yaz Kur´an kursuna kayıt yaptıran ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor etkinliklerinden yararlanmak isteyen öğrencilere din görevlileri tarafından gerekli ilgi gösterilecek ve rehberlik yapılacaktır? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı