Geçmişi olmayanların geleceği olmaz

Geçmişi olmayanların geleceği olmaz

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümetin geçmişisin olmadığını ve geçmişi olmayan partilerin geleceğinin olmayacağını söyledi. AK Parti'nin yaşadığı sorunların ülkeyi etkilediğini belirten Uysal, yolsuzluk davalarının AK Parti'nin kara lekes

10 YILLIK PARTİ DEĞİLİZ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Kırıkkale’ye gelerek, partisinin Belediye Başkanı Adayı Gazi Eroğlu’nu kamuoyuna tanıttı.

Milletin önceliklerini öne alarak siyaset yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Uysal, 10 yıllık bir parti olmadıklarını ve Türkiye’nin en eski partilerinden birisi olduklarını söyledi.

AK Parti’nin 10 yıllık kısa bir geçmişi olduğunu belirten Uysal, parti tabanının olmadığını son yaşanan yolsuzluk olaylarının ardından hükümetin kan kaybettiğini iddia etti. Yolsuzluk iddialarının AK Parti’nin kara lekesi olduğunu belirten Uysal, geçmişi olmayan partilerin, zihniyetlerin, kişilerin geleceğini olmayacağını bildirdi.

 

MASKELERİ DÜŞTÜ

2004 MGK belgesine imza atanların bugün maskesinin düştüğünü, AK Parti’nin sistemin efendisi gibi hareket ettiğini söyledi.

Uysal, gelinen noktada fişlemeler, bir takım tasarılarla kapatma girişimlerinin 28 Şubat sürecinin bugün siviller eliyle devam ettirildiği anlamına geldiğini belirterek, ne Başbakanın nede hükümet üyelerinin buna çıkıp bir açıklama yapamadığını bildirdi.

Uysal, dershane meselesini de kimin daha ideal anlamda demokrasiye, Cumhuriyet’in değerlerine, hakka, hukuka, Anayasaya ne kadar bağlı olduklarını ispat edebilecekleri, demokrasi anlayışları açısından da bir turnusol testine dönüşebilecekleri bir mesele olarak gördüğünü ifade etti.

 

MİLLETİN TALEPLERİNE ODAKLANACAĞIZ

Zamanı iyi kavrayıp, milletin taleplerini iyi idrak ederek, dünyanın değişen şartlarını iyi anlayıp, milletle yeni bir siyasi aklı nasıl buluştururuz çabasında olduklarını ifade eden Uysal, şöyle konuştu: Milletin bu topraklardaki varlığını daha da iyi noktaya taşımak için mücadele veriyoruz. Türkiye her dakika tartışmaların, çatışmaların olduğu sancılı bir coğrafyada varlığını sürdürüyor. Ümidimiz o dur ki ilelebet varlığımızı sürdürelim. Milleti zengin, devleti kuvvetli bir unsur olarak varlığımızı sürdürelim. İşte siyaseti de bunun için yapıyoruz. Milletin önceliklerini öne alarak siyaset yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu millete imkanlar yaratmak için siyaset yapıyoruz. Oysa bugün siyasetin geldiği noktadan şikâyetçiyiz. Milletimizin de şikayetçi olduğunu biliyoruz. İşte sıkışan bu iklim içinde dün olduğu gibi bugün de anahtar olacak harekette bu paslanmış kilitleri açacak hareket yine büyük demokratlardır” dedi.

 

POZİTİF SİYASET ANLAYIŞI

Uysal, milletin hayrına olacak her harekette milletle beraber olduklarını vurguladı. Türkiye’de hakim olan siyasi anlayışın etnik, dini, siyasi ve ideolojik ayrışımlar üzerine olduğunu öne süren Uysal, şöyle devam etti: “Bunun karşısına pozitif bir siyasetle milletin adına `doğruya doğru, yanlışa yanlışa` diyebilmekten aldığımız kuvvetle Türkiye`de makul çoğunluğun sesi olmak adına pozitif bir siyaseti ortaya koymaya gayret ediyoruz. Çiftçilerimizin, sanayicilerimizin meselesi olduğunu biliyoruz. Gençlerimizin hayali var. Çünkü biliyoruz ki kadınlarımızın sorunları var. İşte bu sorunlar üzerinden Türkiye`nin sanal gündemler içerisinden değil gerçek gündemi içerisinden bir siyaset yapmayı önümüze koyduk.” diye konuştu.

 

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ

Belediye Başkan adayı Gazi Eroğlu, “Biz Kırıkkale için elimizi her zaman taşın altına koymaya hazırız.” dedi. Bazı şeylerin artık değişmesi gerektiğini belirten Eroğlu, Mart ayında Kırat bayrağını belediyeye asacaklarını söyledi. Maaşlarını alamayan belediye işçilerinin zor şartlar altında geçimlerini sürdürdüğünü belirten Eroğlu, kendisinin başkan olması durumunda bu tür sorunların ortadan kalkacağını ifade etti. Kırıkkalespor’un amatör kümede olduğunu ve bu durumun şehre yakışmadığını belirten Eroğlu, Kırıkkalespor’un her zaman yanında olacağını kaydetti.

 

HİZMET PARTİSİYİZ

Demokrat Partinin siyasette köklü bir parti olduğunu ve Türkiye’de yapılan her hizmetin altında imzasının olduğuna işaret eden Eroğlu, “Biz Türkiye’nin geleceğine yön veren, Türk siyasi tarihinde unutulmayacak köklü bir partinin mensuplarıyız. Partimiz ve milletimizden aldığımız güçle Kırıkkale’yi yönetmeye talibim. Zira Kırıkkale’nin ve Kırıkkale halkının ihtiyaçlarını, eksiklerini yakından yaşayan ve bilen insanım.  Kırıkkale’nin eksiklerini giderecek bir parti varsa oda DP ve Demokrat Partiye gönül verenlerdir” dedi.

 

TERÖRİSTLER PROPAGANDA YAPIYOR

Demokrat Parti İl Başkanı Hayati Çimen ise, ülkenin bölünmeye doğru gittiğini ve Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik güçlerinin etkisiz kaldığını söyledi. Yüksekova’da teröristlerin propaganda yaptığını belirten Çimen, polis araçlarının tahril edilerek, hükümeti yok sayan bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını bildirdi.

AK Parti’nin yolsuzluk iddiaları ile çalkalandığını ve yolsuzluk yapanların adalet karşısında hesap vermesi gerektiğini belirten Çimen, AK Parti’nin giderek irtifa kaybettiğini ifade etti.

Geçmiş dönemde Ağabey Pehlivanlı zamanında Kırıkkale’de 1 metre karenin bile satılmadığını belirten Çimen, şimdi ki belediye başkanını satmadık yer bırakmadığını kaydetti.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız