Geciken adalet, adalet değildir

Geciken adalet, adalet değildir

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, uzun tutukluluk sürecinin kısaltılması gerektiğini söyledi. Bu konu hakkında Anayasa çalışmasının yapılacağını ve sorunun çözüleceğini belirten Köksal, Geciken adalet, adal

DİNLEMELERİN KARŞILIĞINI VERECEĞİZ

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, partisinin İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı’da hazır bulundu. Partilerinin yıpratılarak yerel seçimleri etkilemeye çalışan grupların olduğunu belirten Köksal, bu gruplara yönelik hukuki sürecin başlayacağını söyledi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir dahil Türkiye’de 500 bin kişinin dinlendiğini hatırlatan Köksal, bu kişiler hakkında soruşturma açılacağını bildirdi.

 

MİLYONLARCA GAYRI RESMİ DİNLEME KAYDI VAR

Savcılığın konunun takipçisi olacağını belirten Köksal, mahkeme tarafından onaylanmayan hiçbir dinlemenin meşru olmadığını belirterek, milyonlarca kişinin gayri resmi yönden dinlendiğini ifade etti. Anayasada haberleşmenin hak olduğunu ve yeterli belgeler halinde kişinin dinlenebileceğini belirten Köksal, yasal olmayan yoldan birilerini dinleyenlerin anayasal suç işlediğini iddia etti.

Ergenekon Davası sonucunda tahliye edilen Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tutukluluk sürecinin uzatılmasını eleştiren Köksal, bir hakimin küçük bir sebepten dolayı mahkemeyi 2 ay erteleme gibi bir lüksünün olmaması gerektiğini açıkladı.

 

TUTUKLULUK SÜREÇLERİ KISALTILMALI

Suçu ispat edilene kadar herkesin masum olduğunu belirten Köksal, uzun tutukluluk süreciyle ilgili çalışmaları olduğunu ve bu konuda hakkında çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın geçen hafta Kırıkkale’de gerçekleştirdiği mitingin tarihi bir miting olduğunu belirten Köksal, mitinge katılan Kırıkkale halkına teşekkürlerini iletti. Demokrasinin gereği olan seçimlerin Kırıkkale’de iyi yönde yürütüldüğünü belirten Köksal, yarışta çok önde olduklarını belirterek, “Bütün belediyeleri alacağız” dedi.

 

KENAR MAHALLE KAVRAMI OLMAYACAK

Kırıkkale’nin kenar mahallelerine yoğun bir çalışma yapacaklarını belirten Köksal, kenar mahalle diye bir tabir kalmayacağını ve bütün mahallerinin eşit payda hizmet alacağını söyledi. Kent genelinde altyapı hizmetlerine büyük önem verildiğini belirten Köksal, altyapı hizmetlerinin pek belirli ve görünen hizmet olmadığını ve insanların üst yapı hizmetlerine önem verdiğini bildirdi. AK Parti’nin belediyecilik anlamında bir sonunu olmadığını belirten Köksal, belediyeye gelecek ödeneklerin de sorunsuz olarak illere dağıtıldığını ifade etti.

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız