Geç Kalma Genç Gel

Geç Kalma Genç Gel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle okullarda düzenlenen Geç Kalma Genç Gel” sloganlı Cami ve Gençlik” seminerlerine devam eden Kırıkkale Müftülüğü, Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine konuk oldu. İl Müftü Yardımcılarından Ertuğrul

CAMİ, BİR ARAYA GETİREN DEMEKTİR

“Cami” kelimesinin, toplayan, bir araya getiren, birleştiren, müellif, mürettip anlamına geldiğini ifade eden Müftü Yardımcısı Ertuğrul Görgülü,  dinî terim olarak, toplu ibadet edilen yerlere cami denildiğinin de altını çizdi. Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle, okullarda gençlere camilerin önemini ve ahlaklı olmanın faziletlerin anlattıklarını beyan eden Görgülü, yeryüzünde ilk yapılan mescidin, Mekke`deki Mescid-i Haram`dır; Hz. Muhammed`in ilk yaptığı mescidin ise Medine yakınındaki Kuba Mescidi ve daha sonra da Mescid-i Nebevî olduğunu hatırlattı.

CAMİLER ŞEHİRLERİN KALBİDİR

Camilerin şehirlerin kalbi olduğunu söyleyen Görgülü, manevi imar için özellikle gençlerin camilerin tüm özelliklerinden yararlanması gerektiğini ifade etti. “Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”nin, Kırıkkale’nin en görkemli camisi olan Nur Camii’nin hemen yanı başında olmasının, bu okulda eğitim gören gençler için büyük bir avantaj olduğunu belirten Görgülü, “Camilerimiz şu anda yalnızca ibadet edilen mekânlar. Ancak Peygamberimiz zamanında toplumsal birçok iş ve işlemin görüşüldüğü mekânlar camilerimizdi. O dönemlerde camiler tam bir eğitim merkeziydi. Bugün yeniden neden eski vasfını kazanmasın ki?” dedi.

GENÇLER İFFETLİ VE AHLAKLI OLMALI

Tevhidin sembolü Hz. İbrahim’in ve iffetin sembolleri olan Hz. Yusuf ve Hz. Meryem’in gençler tarafından örnek alınması gerektiğini ifade eden Müftü Yardımcısı Ertuğrul Görgülü, “300 yıldan fazla bir mağarada uyutulup imanları bizzat Allah tarafından korunabilen Ashab-ı Kehf kadar ihlâs sahibi olabilmeyi Allah hepimize nasip etsin” dileğinde bulundu. Peygamber Efendimizin gençliğe ve gençlerin yetiştirilmesine çok büyük önem verdiğini belirten Görgülü, “Çünkü peygamberliğin ilk yıllarından itibaren hep gençleri yanında bulmuştur. Nitekim Hz. Ali 10, Mus’ab b. Umeyr 16, Hz.Aişe ve Erkam b. Ebi’l-Erkam 18 yaşında idi” dedi.

OKUL MÜDÜRÜNDEN TEŞEKKÜR

Gençlerin zararlı alışkanlıklardan mutlaka uzak durmaları gerektiğini de vurgulayan Görgülü, içki, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıkların gençleri hep kötülüğe sevk ettiğini belirtti. Böyle bir konferansı okullarında düzenlediği için Kırıkkale Müftülüğüne şükranlarını sunan Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erol Tuğ, gençlerin manevi olarak doyurulmasına vesile olan Müftü Yardımcısı Ertuğrul Görgülü’ye teşekkür etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ