GDO İlerde Kâbus Olabilir

GDO İlerde Kâbus Olabilir

KÜ Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol, GDO'nun başka bitkileri de dölleyebildiğini söyledi. Erol, "İleriki yıllarda tarım alanlarımızı süper yabani dediğimiz GDO`lu bitkiler istila edec

İLERİKİ YILLARDA OLACAK

Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol, Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların (GDO) başka bitkileri de dölleyebildiğini ifade ederek, "Belki de ileriki yıllarda tarım alanlarımızı süper yabani dediğimiz ve elimizle çoğalttığımız GDO`lu bitkiler istila edecek ve tarım alanlarından bizi uzaklaştırarak tarım yapamaz hale geleceğiz" dedi.

ZİHİNLERİ KARIŞTIRAN KONU

Erol, GDO`nun sektörde insanların zihinlerini en çok karıştıran konulardan biri olduğunu söyledi. Erol, en çok gen aktarımının Mısır, soya, pamuk ve kanola bitkilerinden yapıldığını belirterek, "Mısırdan elde edilen sentetik bazlı şekerler, içecek, gazlı içecek, tatlı ve bisküvi sanayinde çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Soyada yine aynı şekilde, elde edilen proteinler pek çok gıda ürünlerinin içerisinde kullanılıyor. Mısırdan elde edilen ürünler, soyadan elde edilen yağlar, özellikle soya küspesi hayvan yemlerinde kullanılıyor. Bu ürünleri hayvanlarımıza yediriyoruz. Dolayısıyla da hayvanların ürünlerini bizler de tüketmiş oluyoruz" diye konuştu. Erol, şunları kaydetti: “Bakterilerden ve mikroorganizmalardan alınan genler bitkilere aktarılırken bir işaretçi gen aktarılıyor. Bu genin özelliği antibiyotiğe karşı dayanıklılığı olmasıdır. İnsanlar bu tür ürünleri yediği zaman antibiyotiğe karşı dayanıklılığa uğruyorlar. Dolayısıyla hastalandığımızda alacağımız antibiyotiklere karşı vücudumuz tepki göstermeyecek, daha yüksek dozda antibiyotik alıp vücudumuzdaki mikroorganizmaların yok edilmesi gerekecektir. Bu da sağlık açısından önemli bir tehlikeli oluşturmaktadır.”



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!