Gazze'de Yapılan Katliam için Toplandılar

Gazze

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri işgalci İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama tepkilerini göstermek için toplandı

Katil İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde yaptığı katliamı kınayan pankartın asılı olduğu Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası önünde bir araya gelen meclis üyeleri ortak bir açıklamayla Filistin’in yanında olduklarını ifade ettiler. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle;

“Son günlerde yaşanan vahşice katliamlar, tarihin en karanlık dönemlerinde bile eşine rastlanmamış canice saldırılarla dünyanın kalbi bir kez daha Kudüs'te, Kubbetussahra'da, Mescidi Aksa'da, Gazze'de, Filistin'de atmaktadır. Bir toplum, su, gıda, elektrik, sağlık ve eğitim gibi en temel insan haklarından mahrum bırakılmakta, savunmasız siviller evlerinde acımasızca bombalanmakta, okullar ve hastaneler vurularak bir millet yok edilmeye çalışılmaktadır. Kaldı ki bu zulüm ilk de değil, sicili hiç de temiz olmayan İsrail'in bir rutini halini almıştır.

Onlarca yıldır sistematik şekilde işgale ve zulme maruz kalan Filistin halkı, insanlık tarihinin görüp göreceği en büyük mezalimlerinden birini daha bizzat yaşamaktadır. Bir yandan, İkinci Dünya Savaşından bu yana "gaz odaları"nda zehirlenip vahşice öldürülen insanların hikayelerini anlatarak mağduriyet tablosu çizen; diğer yandan aynı toprağı paylaştığı insanları, dinleri, kültürleri dilleri farklı diye yasaklanmış gaz bombalarıyla vahşice öldüren İsrail son saldırılarıyla bir devletten çok hukuk tanımaz bir terör örgütü haline gelmiştir. Hastanelere sığınan, buralarda tedavi gören masum çocukları, kadınları bile isteye katletmek hangi din, hangi vicdan, hangi hukuka sığmaktadır!

Uluslararası hukuk hiçe sayılarak, çoluk-çocuk, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden, dünya kamuoyunun gözünün içine baka baka gerçekleştirilen bu mezalimin, inandığımız değerler adına, medeniyet, çağdaş toplum, vicdan, adalet, hukuk adına, korkulan olmadan bir soykırıma dönüşmeden bir an önce durdurulması gerekmektedir.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu zulme sessiz kalmanın, zulmü işleyenler kadar suçlu olmak anlamına geldiğini biliyoruz. O nedenle tarafımızı tüm açıklığıyla ortaya koyuyor ve mazlum bir halka tüm gelişmiş silahlarıyla saldırarak onları topyekûn yok etmeye azmeden İsrail'i kınıyoruz, zulmünü lanetliyoruz. Filistin'in ve dünyada zulüm gören tüm mazlum topluluk ve milletlerin yanındayız. İsrail’in acilen 1967 sınırlarına dönmesi, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletinin bir an önce kurulması gerektiği fikrini savunuyoruz.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız