Gaziler bizim baştacımız

Gaziler bizim baştacımız

Gaziler Günü Kırıkkale'de kutlandı. Programın açılış konuşmasını yapan Bakım Binbaşı Tarkan Yeniyayla, şehitlik ve gaziliğin Türk milletinin vatanı, bayrağı ve bağımsızlık uğruna ölümü hiçe sayan kahraman evlatlarına verdiği en yüksek iki paye olduğu söyl

ÖNEMLİ DÜZENLEMELER VAR

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı`ndaki törende Atatürk Anıtı`na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından şehitlik ziyaret edildi. Burada Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. Kırıkkale Valisi Kolat, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün burada kurum ve kuruluşlarla Gaziler Günü`nü kutladıklarını belirterek, şehitlere rahmet diledi. Onların en kıymetli varlıklarını, canlarını bu vatan, millet ve bayrak için feda ederek şehitlik mertebesine erdiklerini vurgulayan Kolat, "Gazilikte ona yakın bir mertebedir. Allah mekanlarını cennet eylesin, yakınlarına sabırlar versin. Hükümet, kurum ve kuruluşlar olarak hep onlarla birlik ve beraberlik içerisindeyiz, onların hizmetindeyiz. Devletimiz ve hükümetimiz gaziler ve şehitlerimiz için çok güzel düzenlemeler yapıyor." dedi.

 

 

BİRLİK VE BERABERLİK

Vali Kolat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Biliyorsunuz Sakarya Meydan Muharebesini takiben 19 Eylül 1921 yılında TBMM, Mustafa Kemal’e Gazilik ve Mareşallik unvanı verdi. O gün çıkarılan Kanunla Gaziler Günü olarak ilan edildi. Biz de burada il protokolümüzle, kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle Gaziler Günümüzü kutluyoruz. Allah, şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize rahmet eylesin. Onlar, en kıymetli varlık olan canlarını, bu vatan için, millet için, bayrak için feda ettiler. Şehitlik mertebesine erdiler. Gazilik de ona yakın bir mertebedir. Allah mekânlarını cennet eylesin. Yakınlarına sabır versin. Biz, Devlet olarak, Hükümet olarak, kurumlar olarak onlarla hep birlik ve beraberlik içerisindeyiz.

 

GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR

“Devletimiz ve Hükümetimiz şehit ve gazilerle ilgili çok güzel çalışmalar yapıyor. Bugün şehit ve gazilerimizin yakınları, iş bulma konusunda, sosyal etkinlikler konusunda, ekonomik konularda yeni düzenlemelerle haklar getirildi. Ama bunlar bu acıyı gidermez. Ama bu düzenlemeler onlara sahip çıkmamızın en büyük göstergesidir. Nitekim şehitlerimiz ayrı gün, gazilerimiz ayrı gün şeklindeki yapılan düzenlemeyle buraya gelip şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Allah mekânlarını cennet eylesin. Allah devletimize ve milletimize, birlik ve beraberlik içerisinde huzur ve güvenlik nasip etsin.”

Buradaki törenden sonra,  Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Vatan İçin Can Verenler Derneği ziyaret edilerek; şehit yakınları ve gazilerimizle bir süre sohbet edildi.Dernek ziyaretlerinden sonra Polis Evinde gaziler ve şehit aileleriyle, İl protokolün katılımıyla Şehit ve Gazi Şube Müdürlüğü tarafından bir yemek verildi. Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, protokol, davetliler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerimiz katıldı. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ