Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Saygı ve Özlemle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Saygı ve Özlemle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, Milli Mücadelemizin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’üncü ölüm yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde al bayrağımızın yarıya indirilmesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından da tören alanında bulunan vatandaşlar ile birlikte İstiklal Marşımız okundu. Törenin ardından, Kültür Merkezinde Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan “10 Kasım” konulu resim sergisi ve “Mustafa Kemaller Ölmez” adlı oratoryo gösterisi izleyicilerin beğenisine sunuldu.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin tarafından hazırlanan sergi ve oratoryo gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Oratoryo gösterisinin ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve beraberinde ki protokol üyeleri gösteriyi sunan öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Düzenlenen etkinliklere Milletvekili Ahmet Önal, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz,A.Ferhat Özen, Mehmet Miraç Topaloğlu,İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, STK temsilcileri, il müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katılım sağladı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız