Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Saygı, Sevgi ve Özlemle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Saygı, Sevgi ve Özlemle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, Milli Mücadelemizin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85’inci yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI
10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda  Vali Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde al bayrağımızın yarıya indirildi. Saygı duruşunun ardından da tören alanında bulunan vatandaşlar ile birlikte İstiklal Marşımız okundu. Törenin ardından, Kültür Merkezinde Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan “10 Kasım” konulu resim sergisi izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan serginin ardından Kırıkkale Lisesi öğrencileri tarafından “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” ve “Mustafa Kemaller Tükenmez” adlı şiirlerin okunması ile devam eden anma programda Tarih Öğretmeni Ahmet Erdal tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kırıkkale Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Başka Bir Mustafa” adlı oratoryo gösteri ile devam eden anma programında, Sayın Valimiz Mehmet Makas ve beraberindeki protokol üyeleri gösteriyi sunan öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Anma törenine AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, CHP Milletvekili Ahmet Önal, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen STK temsilcileri, il müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katılım sağladı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız