Gazeteciler kendi günlerini kutladı

Gazeteciler kendi günlerini kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen yemekli toplantıda bir araya Kırıkkale`nin medya çalışanları, günlerini kutlayıp doyasıya eğlendiler.

BİRLEŞME AŞAMASINDAKİ GAZETELER

Birleşme aşamasında olan dokuz yerel gazete sahiplerinin organizasyonunda bir araya gelen gazete, radyo, internet haber sitesi, Web TV sahipleri ve muhabirlerinin yanı sıra ulusal yayın yapan çeşitli ajans, TV ve gazetelerin muhabirleri Öğretmenevinde verilen yemekte bir araya geldiler. Çalışanlarla patronlar arasında oldukça sıcak ve samimi bir ortamın yaşandığı programda hem sorunlar paylaşıldı hem de davul zurna eşliğinde eğlenildi.

ZOR AMA EĞLENCELİ BİR MESLEK

Gazeteciliğin zor bir görev olduğunu ancak bu mesleği yapan insanların topluma ayna tuttuğunu belirten Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cengiz Selci, “Gece gündüz, soğuk sıcak, kar kış demeden toplumu bilinçlendirmek ve topluma haber ulaştırmak için çalışan arkadaşlarımızla bir aradayız. Arkadaşlarımızla bir araya gelerek hem günümüzü kutlamak hem de önümüzde devam eden süreçte neler yapıldığı ve neler yapılacağını paylaşmak için bir araya geldik. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

YEREL BASININ SORUNLARINI BİLİYORUZ

Selci’den sonra bir konuşma yapan Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İl Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Çetin, 10 Ocak Gazeteciler Gününü yürekten kutladığını belirterek “Doğru, tarafsız haber yapmak için gecesini gündüzüne katan bu arkadaşları ne kadar tebrik etsek azdır. Basın emekçilerinin bir gün değil her gün kutlamayı, takdir edilmeyi hak ettiklerinin bilinci içerisindeyim. Kimsesizlerin kimsesi oluyorlar. Mağdurların yanında mutlulukları, sevinci, hüznü birlikte paylaşıyorlar. Basın mensupları herkesin sığınacağı bir liman oluyor. Yerel basının sorunlarını biliyoruz. Bu problemleri birlikte yaşıyoruz. Bu zorlukları ve sıkıntıları aşmak için hep birlikte el ele vererek daha kaliteli, daha kapsamlı her yere ulaşan ve herkesin sesi olma noktasında birlikte beraber gayret edeceğiz” diye konuştu.

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ

Haber 71 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sırrı Zengin de gecede yaptığı konuşmada gazetecilik mesleğinin çok meşakkatli ama bir o kadar da ulvi bir görev olduğunu söyledi. Zengin, “Ulu Önder Atatürk Trablusgarp Savaşında Libya’ya geçeceği zaman mesleğinin gazeteci olarak yazılmasını istemiş. Hayatında da hep gazeteciliğin önemli bir görev olduğunu söylemiş. Biz bu bilinçle görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Ben birçok dalda iş yaptım. Ancak en zevk aldığım iş dalı medya sektörü oldu. Şimdi de yeni bir oluşum içindeyiz. Tüm çalışan arkadaşlarımız endişe etmesinler, önümüzdeki süreç daha iyi olacak. Kimse atıp tutmasın yerel medya birleşerek daha güçlenecek ve hak ettiği değeri görecek” şeklinde konuştu.

HALAYLARLA DEVAM ETTİ

Yemekte, yerel gazete çalışanlarının önümüzdeki süreçte neler yaşanacağı, ne gibi çalışmalar yapılacağı hakkındaki soruları açık yüreklilikle cevaplandı. Yerel medyada kalitenin yükselmesi için yapılacak olan faaliyetler hakkında da geniş bilgi verildi. Yemek ve konuşmaların ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü davullu zurnalı eğlenceyle devam etti. Yerel gazetelerde görev alan çalışanlar Haber 71 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sırrı Zengin’in halay başı olduğu ekipte halay çekip karşılıklı oynadılar.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ