Gazbeton, kapasitesini yüzde 40 artıracak

Gazbeton, kapasitesini yüzde 40 artıracak

AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, ürettikleri ısı yalıtım değeri çok yüksek olan gazbeton ürününün kullanımının, Türkiye`de 10 yıl içerisinde yüzde 500 arttığını söyledi. Kahyaoğlu bu nedenle Kırıkkale işletmelerinde yüzde 40 kapasite artışın

KIRIKKALE İŞLETMESİ  

Türkiye`de enerji verimliliğinin artması için gazbeton kullanımının daha da yaygınlaşması gerektiğine işaret eden AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu bunun, cari açığın kapanmasında önemli rol oynayacağını belirtti. Gazbetonun, 10 yıl önce yıllık 800 milyon metreküp olan kullanım miktarının, geçen yıl 4 milyon metreküpe ulaştığını vurgulayan Kahyaoğlu, enerji tasarrufu ve verimliliğini faaliyetlerinin her alanında önemsediklerini ifade etti.  Kahyaoğlu, sadece ürettikleri gazbeton ürünüyle değil, aynı zamanda üretim yaptıkları tesislerde de tasarrufu önemsediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Kurulduğumuz günden bu yana üretim ve üretimle ilgili yan süreçlerde doğal gaz kullanımında toplamda yüzde 50, elektrik kullanımında ise yüzde 34 tasarruf gerçekleştirdik. Enerji verimliliği alanında yaptığımız projelerle kendi tesislerimizde de enerji tasarrufu sağlıyoruz. 2014 yılında sağlamış olduğumuz doğal gaz tasarrufu bir milyon metreküp civarına yükseldi. Normalde 3 işletmemizde yıllık 10 milyon metreküp doğal gaz kullanıyoruz. Projelerimizle yüzde 10`luk bir tasarruf sağlamış durumdayız. Önceki yıla göre 2014 yılında karbon salınımını 1.228 ton azaltarak, sera gazı salınımında da toplamda yüzde 9`luk düşüş sağladık."

ÜRETİMDE ARTIŞ OLACAK

Bu yılki projelerinde de tasarrufun her kalemde yüzde beş artacağını dile getiren AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, İzmir, Çorlu ve Kırıkkale işletmelerinde yüzde 40 kapasite artışına gideceklerini bildirdi. Kahyaoğlu, "Kapasite yatırımları şu an 10 milyon dolar seviyelerinde, ilavesi tamamlandığında bu miktar 15 milyon dolara çıkacak ve aynı zamanda yeni istihdam alanları da sağlanmış olacak" diye konuştu. 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı