GARİBANIN EVİ, DEVLETİN IŞIĞI İLE AYDINLANIYOR

GARİBANIN EVİ, DEVLETİN IŞIĞI İLE AYDINLANIYOR

RAMAZAN BOYUNCA YARDIMA MUHTAÇ AİLELERİN EVİNDE İFTARIMIZI AÇACAĞIZ. YEMEK VERENLERİN DEĞİL, YEMEK BEKLEYENLERİN SOFRASINDA OLACAĞIZ, EMİN OLUN Kİ BU SİNERJİYİ, BU BİRLİKTELİĞİ HİÇ BİR SOFRADA YAŞAYAMAYIZ? DEDİ.

GARİBANIN EVİ, DEVLETİN IŞIĞI İLE AYDINLANIYOR
Vali Hakan Yusuf Güner, ?Zenginin sofrasında herkes yer almak ister, önemli olan fakirin, muhtacın sofrasında olmaktır. Önemli olan fakirin karanlık olan evini, devletin ışığı ile aydınlatmaktır. Biz böyle düşünüyoruz ve muhtaçlarımızın yanında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Ne mutlu garibanın sofrasında yer alanlara? dedi.
 
YARDIMLAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK
Vali Hakan Yusuf Güner, Ramazan`ın başlaması ile birlikte, Kırıkkale`de bulunan yardıma muhtaç ailelerin evinde iftar açma geleneğini sürdürüyor. Ramazan?ın ilk günü Tepebaşı Mahallesi Ergenekon Caddesi`nde bulunan ve yalnız yaşayan Celal ve Melek Mutlu ailelerinin evini ziyaret ederek yaşlı çiftin evinde iftarını açan Vali Güner, geçtiğimiz gün de 20 yıldır yalnız yaşayan Fatma Yücekan?ın evine konuk oldu. Burada iftarını açan Vali Güner, ?Zenginin sofrasında herkes yer almak ister, önemli olan fakirin, muhtacın sofrasında olmaktır. Önemli olan fakirin karanlık olan evini, devletin ışığı ile aydınlatmaktır. Biz böyle düşünüyoruz ve muhtaçlarımızın yanında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Ne mutlu garibanın sofrasında yer alanlara? dedi.
 
NE MUTLU GARİBANIN YANINDA OLANLARA
Yardıma muhtaç ailelerin dualarını almanın kendilerine yeteceğini belirten Vali Güner, Her vatandaşın kendi mahallesindeki muhtaç ailelere yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi. Vali Güner, ?Bugün burada iftarımızı açtık ve tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşadık. Zengin`in sofrasına herkes gider, Zengin`in yanında herkes bulunur. Önemli olan fakir ve yardıma muhtaç ailelerin yanında olmaktır. Her vatandaş kendi mahallesinde ki yardıma muhtaç aileye destek olsun, vakti varsa onlarla birlikte iftar açsın. Ne mutlu garibanların yanında yer alanlara? diye konuştu.
 
RAMAZANDA SİGARAYI BIRAKIN
Ramazan ayında bazı yeniliklerin olması gerektiğini belirten Vali Güner, sigara içenlerin sigarayı bırakmalarını istedi. Vali Güner, ?Ramazan ayında uzun bir süre sigara içilmiyor. Bunu bütün aylara bölerek milletimiz sigaradan kurtulabilirler. Mübarek ramazan ayında sigarayı bırakmak isteyenlere önemli bir çağrımız var. Ramazan ayını, sigara bırakmak açısından iyi bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Sigarayı bırakmak için en uygun dönemin oruç tutulduğu günler olan ramazan ayıdır. Bunu iyi düşünün ve sigarasız, tertemiz bir hayata adımınızı atın? diye konuştu.
 
RAMAZANDA HOŞGÖRÜ VE SABIR ÖNEMLİDİR
Ramazan ayının en bereketli aylardan biri olduğunu hatırlatan Vali Güner, Herkesin Ramazan`ı iyi bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini bildirdi. Güner, ?Mübarek Ramazan ayında herkes üstüne düşen görevi yapmalı ve bu ayı iyi bir şekilde değerlendirmelidir. Vatandaşlarımız, Ramazan ayında sabırlı ve hoşgörülü olmalıdır. Yaz aylarına denk gelen Ramazan`da herkesin stresli olacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden herkes biraz sabırlı olsun ve üzerine düşen görevi yapsın. Ramazan`ı iyi bir şekilde geçirelim. Allah herkesten razı olsun? dedi.
 
ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN
Çocuğunun adli dengesinin yerinde olmadığını için bazı sorunlar yaşadığını belirten Fatma Yücekan?a Vali Güner, `Ben sizin oğlunuz ile ilgili sorunlarınızı çözeceğim. Sağlık İl Müdürüm gereken hassasiyeti gösterecek. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Halka hizmet, hakka hizmettir. Sizlerin mutlu olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor` dedi. İftar yemeğinin ardından Vali Hakan Yusuf Güner, beraberinde ki müdürlere talimat vererek ailenin sağlık problemlerinin çözülmesini istedi. Aile`nin evinden alkışlar eşliğinde çıkan Vali Güner`e halk büyük ilgi göstererek, `Senin gibi iyi ve temiz kalpli bir Vali ilimize gelmez, Allah seni başımızdan eksik etmesin` dediler.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ