Gardiyanların servis aracı niçin kaldırıldı?

Gardiyanların servis  aracı niçin kaldırıldı?

Delice Kapılı Cezaevinde görev yapan infaz koruma memurlarının cezaevi tarafından tahsis edilen servis aracının kaldırılması özellikle Kırıkkale’den günlük gidiş geliş yapan memurları zor durumda bırakıyor.

Memurlar bu durumda mahkum yakınları ile birlikte yolculuk ettiklerini belirterek bu durumun aslında sakıncalı olduğunu belirterek servis araçlarının niçin kaldırıldığını soruyorlar  

SERVİS DAHA ÖNCE VARDI

Kırıkkale’nin Delice ilçesindeki Delice Kapalı Cezaevinde görev yapan infaz koruma memurları ulaşım sorunu yaşıyor. Özellikle Kırıkkale’den Delice’ye günübirlik gidip gelen memurlar daha önce var olduğu halde bir takım gerekçelerle kaldırılan servis araçlarının yerine Belediye tarafından tahsis edildiği iddia edilen ve sivil vatandaşların da kullandığı servislerle gidip gelmek zorunda kalıyorlar, Üstelik sivil vatandaşların da kullandığı minibüslerle işyerlerine gidip gelmek zorunda kalan infaz koruma memurları bu şekilde yolculuk etmenin sakıncası bir yana ceplerinden aylık 600-700 lira parada para ödüyorlar.   

ASLINDA SAKINCALI BİR DURUM

Aslında infaz koruma memurlarının resmi kıyafet ile bu şekilde seyahat etmelerinin sakıncalı olduğu gerçeği ortadayken Belediye Başkanın girişimleri sonucu cezaevi yönetiminin ihale yöntemi ile kiraladığı servis aracının kaldırılmasına bir anlam verilmediği belirtiliyor. Bu şekilde mahkûm yakınları ile de aynı minibüste seyahat etmek zorunda kaldıklarını ileri süren memurlar bu sakıncalı durumun bir an önce giderilmesini istiyorlar. Kırıkkale’den günlük ortalama 50-60 kişinin sürekli Delice’ye gidip geldiğini belirten memurlar minibüslerin zaman zaman merkezde kaldığını bu durumlarda da cezaevine kendi imkanları ile gitmek zorunda olduklarını belirtiyorlar.   

KONYA’DA DA AYNI DURUM MEVCUT

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Konya E Tipi Cezaevi’ndeki infaz koruma memurlarının servis sorunlarını gündeme getirdi. Konya E Tipi Cezaevi’nde personeli taşımak için servis olmadığını dile getiren Sertel, “Dört beş kişi bir araya gelip servis olmadığı için arkadaşlarının aracına mazot koyarak cezaevlerine gidip geliyorlar” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Konya E Tipi Cezaevi'ndeki infaz koruma memurlarının servis sorunlarını gündeme getirdi. Konya E Tipi Cezaevi'nde personeli taşımak için servis olmadığını dile getiren Sertel, “Dört beş kişi bir araya gelip servis olmadığı için arkadaşlarının aracına mazot koyarak cezaevlerine gidip geliyorlar” dedi.

Sertel'in açıklamaları şu yönde:

“İNFAZ KORUMA MEMURLARININ SESİ OLACAĞIM”

Konya E Tipi Cezaevi’nden infaz koruma memurları aradılar. Türkiye’nin birçok yerinde infaz koruma memurlarını taşımak için servis araçları varken, Konya E Tipi Cezaevi’nde maalesef servis de yok. Buradan Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Belki canınızı sıkıyorum ama ben infaz koruma memurlarının sesi oluyorum. Ona karar verdim ve sesi olacağım.

“PARA HARCAYARAK CEZAEVİNE GİDİYORLAR”

İnfaz koruma memurları, ya dolmuşlarla cezaevine gidip geliyorlar. Ya da dört beş kişi bir araya gelip bir arkadaşlarının aracına mazot koyarak ve servis yerine ortaklaşa ceplerinden para harcayarak cezaevine yolculuk yapıyorlar ve evlerine dönüyorlar.

“NEDEN SERVİS YOK?”

Zaten enflasyon onların belini büktü. Türkiye’de en az maaş alan memur kesimi içerisinde infaz koruma memurları var. Buradan Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Konya E Tipi Cezaevinin infaz koruma memurlarına servis neden yok? Niçin yok? Bu konuda bir önlem almaya ve o cezaevinin personeli için servis koymaya var mısınız? Hazır mısınız? İnşallah siz bu konuda gerekli önlemi alır ve infaz koruma memurlarının servis sorununu halledersiniz.”

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız