Futbol festivali

Futbol festivali

LİGLERE FUTBOLCU KAZANDIRILIYOR

Futbol festivali

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkalespor Battal Sarıca Futbol Okulu ve Yahşihan İlçe Müdürlüğü Yaz Spor Okulları´nın katkılarıyla düzenlenen futbol turnuvası büyük çekişmeye sahne oluyor.

FUTBOL TURNUVASI

Yaz Spor Okulları´nın bitmesine kısa bir süre kala verilen eğitimlerin gözlemlenmesi, yeteneklerin belirlenmesi ve sporcuların turnuva havasını yaşamaları için futbol turnuvası düzenleniyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Okulları, Kırıkkalespor Battal Sarıca Futbol Okulu ve Yahşihan İlçe Müdürlüğü Yaz Futbol Okulunun katıldığı turnuva süresince adeta futbol festivali yaşanıyor. Turnuva boyunca ilimizde yetenekli sporcular tespit edilerek raporlar hazırlanıyor, değerlendirmeler yapılıyor.

5 BİN 300 SPORCU KATILDI

Yaz Spor Okullarını yakından takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü: ?Çocuklarımızın yoğun bir eğitim sezonu sonrasında, spor bilincini ve ahlakını kazandırmak, boş zamanlarında sanal ortamlardan uzak tutarak çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel olarak bilinçli bir şekilde yetişmesini sağlayan İl Spor Merkezleri 30 branşta yaklaşık 5 bin 300 sporcunun katılımıyla devam etmektedir. Bu branşlar arasında yoğun talebin olduğu Futbol branşında 3 takımın çeşitli yaş gruplarıyla katıldığı turnuva, bütün heyecanı ve keyfi ile devam ediyor.?

LİGLERE FUTBOLCU KAZANDIRILIYOR

?Yapılan bu turnuva ile sporcularımız hem rekabet duygusunu tadıyor hem de futbol okulunda aldıkları eğitimleri sahada uygulama fırsatı buluyorlar. Yaz okullarımızda futbolun dışında diğer branşlarda da turnuvalarımızı gerçekleştirerek çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan sporun heyecanına yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Yeteneğine göre tüm branşlardaki sporcuların belirlenerek Eğitim Öğretim yılı ve sezon içerisindeki performans sporcusu olarak devam edeceklerdir. Futbol branşında da ilimizde U-11 ve U-12 müsabakalarının oynanabilmesi için kulüplerin katılmaları gerekmektedir. Bu anlamda Yaz Spor Okullarımızdan bu yaş gruplarına sporcular kazandırılarak U-11 ve U-12 yaş gruplarında alt liglerin düzenlenmesi hedeflenmektedir? şeklinde konuştu.  

UYGULAMA VE TEORİK EĞİTİM

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri kapsamında açılan futbol kursuna 800 sporcu katıldı. Camilerdeki Kur´an kurslarında eğitim gören 200 öğrencinin daha bu kurslara katıldığı bildirildi. Futbol Antrenörleri Ümit Uçankuş, Erkan Özer, Burak Üstündağ ve Enver Danacı tarafından sporculara uygulama eğitiminin yanı sıra, teorik bilgiler de veriliyor.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ