Fransa?ya ortak tepki gösterilmelidir

Fransa?ya ortak tepki gösterilmelidir

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, yaptığı basın açıklamasında, Fransız Senatosu`nda görüşülen ve kabul edilen Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı için iktidara sert sözlerle yüklendi. Vurgun, ?Başbakan başka, Devlet Bakanı başka söylerse bu şek

FRANSA?YI DİĞER ÜLKELERDE İZLEYECEK
Vurgun, İsrail ile gerilen ilişkilerden sonra özür beklenildiğini ancak İsrail`in bir türlü özür dilemediğini söyleyerek, ?Bizim özür beklediğimiz ülkelerle ilişkilerimiz nedense daha da artıyor. İsrail ile ticaretimiz geçen bir yıl içinde en üst seviyeye çıktı. Şimdi soykırım iddiası Fransa Meclisinde kabul edildi. Bunu diğer ülkelerde izleyecek. Siz on yıldır iktidarda bulunan bir partisiniz. Bu kadar güçlü bir siyasi çalışmada dış politikada aktif rol oynamayı hedef seçmişseniz, nasıl oluyor da bunu önleyemediniz. Başbakan, Fransız Meclisi`nden bu kanun geçtiği zaman tepki gösterdi. Söylediklerinin hepsi doğru. Ama öteki taraftan devlet bakanı dedi ki, `aman Fransız iş adamlarına dokunmayın. Biz onlarla münasebetlerimize devam edeceğiz. O iş başka, bu iş başka` Böyle dediğiniz zaman size kimse itibar etmez. Ekonomik yönden siz onların canını acıtacak konuma geldiğinizde, şuurlu, kararlı, dik duruş sergileyebilirseniz o zaman karşı taraf çabuk pes edecektir? dedi.

 
 
İKTİDARIN EN BÜYÜK ŞANSI CHP
Vurgun konuşmasında ayrıca AKP iktidarının en büyük şansının da CHP olduğunu söyledi. Milletin temel değerleri ile sürekli bir savaşın içinde olan CHP`in etkili bir muhalefet ortaya koyamadığının altını çizen Vurgun, ?Bu hükümetin en büyük şansı bu günkü gibi bir muhalefete sahip olması. Bu günkü CHP zihniyeti yerine aklı başında bir muhalefet olsaydı, bu iktidar bu kadar uzun zaman kalamazdı. Bu milletin değer verdiği ne varsa sanki CHP onun düşmanı.Sadece ben bu adamların yaptığı her şey ne olursa olsun kötüdür diyeceğim` böylece halkın tasvibini alacağını zannediyorlar. Bundan dolayı son 60-70 senedir hep kaybediyorlar. Bu milletin değerleriyle harp ediyorsunuz. Ancak görünürde ise sanki AKP ile mücadele ediyormuş gibi gözüküyorsunuz? diye eleştirdi.
 
PROBLEMSİZ KOMŞU KALMADI
Son dönemde AKP dış politikasının da bir çıkmazın içinde olduğunu belirten Vurgun, gelinen noktayı eleştirdi. Türkiye`nin çevresinde problemsiz komşusu kalmadığını kaydeden Vurgun, sıfır problemle çıkılan yolun sonunda bütün komşularla problemli olunduğunu aktardı. Vurgun, ?Komşularla sıfır problem dediler, problemimizin olmadığı bir komşu kalmadı. İran ile problemimiz yoktu, ama füze kalkanı ile onlarla da problemimiz oldu. Suriye ile dostluklar kurulmuştu, şimdi Suriye ile kanlı bıçaklı hale geliyoruz. Ermenistan ile münasebet kuracağız diye Azerbaycan ile ilişkiler bozuldu? dedi. 
 
HOCAMIZ KİN BESLEMEZDİ
Vurgun, son günlerde birilerini 28 Şubat süreci ile ilgili savcılıklara dilekçeler verdiğini hatırlatarak, şu eleştiriyi yaptı. Vurgun, ?Eğer bu gün Hocamız hayatta olsaydı, 28 Şubatçılar için dava açmazdı. Bizim hocamızın davası kin davası değil, merhamet davasıdır. Çünkü hocamız onlar yanlış yapsa bile sistemi deşifre etmek için çalışırdı? dedi.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ