Fotoğraf kalktı ama Dekan ve Rektör hâlâ sessiz

Fotoğraf kalktı ama Dekan ve Rektör hâlâ sessiz

Bir sosyal paylaşım sitesinde Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin Yardımlaşma Platformunun Kırıkkale'ye ağır hakaretlerin yer aldığı kapak fotoğrafı gelen tepkileri üzerine kaldırıldı. Fotoğrafların yerel basının sütunlarına taşınması üzerine platform

KAPAK FOTOĞRAFI YAPILMIŞTI

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin Yardımlaşması amacıyla kurulan grubun kapak fotoğrafında, Kırıkkale’nin bir fotoğrafının üzerine “Fuck it! Let’s go to Kırıkkale!” (En kibar çevirisiyle: Kahretsin! Hadi Kırıkkale’ye gidelim) yazılmış, bu fotoğrafta grubun kapak sayfası olarak onaylanmıştı. Hakaret bununla da kalmamış, aralarında Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu birçok öğrenci Kırıkkale’den alaycı ifadelerle söz etmişti. Grupta Kırıkkale lehine yapılan yorumlar ise tek tek cımbızlanarak silinmişti. Fotoğrafı beğenenler arasında Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir’in de yer alması tepki toplamıştı.

REKTÖR YILDIZ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olduğu anlaşılan Özgün Özsunkar adlı öğrencinin Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin Yardımlaşma Platformu’nda paylaştığı ve daha sonra yine aynı fakültede öğrenci olduğu anlaşılan Eda Bilazeroğlu tarafından da paylaşılarak yüzlerce beğeni ve yorum alan bir fotoğraf tesadüfen bu fotoğrafı gören Kırıkkaleliler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bu duruma ise Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız sessiz kalmıştı. Rektör Yıldız konu hakkında ne olumlu, ne de olumsuz açıklama yapmaktan kaçınarak sessizliğini koruyor.

BÜYÜK SES GETİRDİ

Grubun kapak fotoğrafının Kırıkkale’de yerel basının sütunlarına taşınması büyük ses getirdi. Fotoğrafla Kırıkkale’ye hakaret edenlerin cezasız kalmamasını beklediklerini belirten Kırıkkaleliler “Kırıkkale’nin ekmeğini yiyen, suyunu için, sonra da ekmek kazandıkları ile hakaret edenlerin yaptıkları yanlarına kalmamalıdır. Burada Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız’a sormak istiyoruz. Kırıkkale’ye hakaret edenlerin yaptıkları yanlarına mı kalmıştır? Bu hakaret eden öğrenci veya Dekan cezalandırılmış mıdır? Bu konuda sessizliğini koruyacak mı? Yoksa rektörü olduğu şehre sahip çıkacak mıdır?” diye sordu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ