Fotoğraf yarışması düzenlenecek

Fotoğraf yarışması düzenlenecek

81 İLDE DÜZENLENECEK

Fotoğraf yarışması düzenlenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa konulu fotoğraf yarışması düzenleneceğini duyurdu. 

ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kırbaş, ?Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen "Dünya Botanik Expo"su 23 Nisan 2016 yılında Antalya´da Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya Sloganı ile "Çiçek ve Çocuk" temasıyla açılacaktır. Kültür, tarih ve eğitim buluşması olan Expo 2016 ile Antalya´da bir Dünya Bahçesi oluşturmak hedeflenmektedir. Anadolu´nun zengin tarih kültürünü ve florasını uluslararası sahaya ve evrensel platforma taşıyabilmek açısından Expo 2016 çok önemli olacaktır? dedi.

81 İLDE DÜZENLENECEK

Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisine yönelik duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla aile çiftçiliği ve küçük aile işletmeciliğinin sürdürebilirliğinin sağlanması ve ulusal gündemlerde tanıtılması için kadın çiftçilerin çocuklarının katılımı ile 81 ilde yapılacak olan yarışmaya Kırıkkale´nin de dahil olduğunu ifade ederek yarışmanın amaçlarını şöyle sıraladı: ?Çocuklarımıza doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirası olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını öğretmek, tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek, Türkiye´nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmelerini sağlamaktır.?

KATILIM BİLGİLERİ

Kırbaş katılım şartları ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: ?Yarışmayla ilgili uygulama esasları kapsamında 9-12 yaş aralığında, annesi veya ailesi tarımla uğraşıyor ve kırsal alanda yaşıyor olması daha detaylı bilginin http://kırıkkale.tarim.gov.tr/duyurular ve www.tarim.gov.tr/EYYDB/duyurular adreslerinden öğrenilebilecektir. Müracaatlar 1 Ekim 2015 tarihine kadar İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılacaktır.?



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı