Foto Ajans Kapandı

Foto Ajans Kapandı

KIRIKKALE’NİN EN ESKİ EFSANE FOTOĞRAFÇISI ZAMAN VE EKONOMİYE YENİK DÜŞTÜ

Foto Ajans Kapandı

Kırıkkale’nin ilk ve en eski fotoğrafçılarından birisi olan Foto Ajans zaman ve ekonomiye yenik düştü. 1960’lı yıllarda birkaç fotoğrafçıdan birisi olarak yıllarca Kırıkkalelilere hizmet veren Foto Ajans siyah-beyaz fotoğrafla başlayan serüvenini kapattı

 

1960 YILINDA KURULDU

1960 yılında Gaziantepli Nuri olarak tanınan rahmetli Nuri Altıntığ şimdiki Karakaya Pasajında Foto Ajans adı altında açtığı ekmek teknesini 8 yıl sonra 1968 yılında aynı caddedeki Azaboğlu Cami yanında bulunan 10 metrekarelik dükkana taşıdı. Kırıkkale’de ilk birkaç fotoğrafçıdan birisi olan Foto Ajans burada hizmet vermeye devam etti. Mütevazı kişiliği ve sevecenliği ile sokağın ‘Nuri’ abisi Nuri Altıntığ 1980 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi.

63 YILLIK SERÜVEN

Bu yıldan sonra işin başına dükkanda kalfa olarak çalışan Mustafa Altıntığ geçti. Kırıkkale’nin en eski fotoğrafçısı olarak hizmet veren Foto Ajans ta onlarca çırak kalfa yetişti ve birçoğu sanatını devam ettirirken geçtiğimiz yıl işin başına torun Nuri Altıntığ geçti. Siyah beyaz fotoğraf teknolojisi ile başlayan ve hızla gelişen teknoloji, ağırlaşan ekonomik koşullar, kira ve elektrik giderleri karşısında yılların efsane Foto Ajans kapanmak zorunda kaldı. Böylece 63 yıllık serüven sona ermiş oldu.    



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız