Fonlardan yararlanmalıyız

Fonlardan yararlanmalıyız

DAHA ETKİN VE KAPSAMLI PROJELER İÇİN

Fonlardan yararlanmalıyız

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda, İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Uzmanları, Ahiler Kalkınma Ajansı Uzmanı ve Valilik Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Uzman´ının vereceği ? Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama Eğitimi´nin açılışı yapıldı. Eğitimlerin açılışında konuşan Vali Haktankaçmaz ?Bu tür fonlardan daha fazla istifade etmemiz gerekli. Çünkü proje deyince herkes Avrupa Birliği fonlarını anlıyor. Ama artık ulusal kaynaklardan Bakanlıklarda çeşitli konularda kaynak kullandırıyorlar? diye konuştu.

DAHA ETKİN VE KAPSAMLI PROJELER İÇİN

Kırıkkale´de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının proje hazırlama kapasitesini arttırmak, daha etkili ve kapsamlı projeler hazırlanmasına yardımcı olmak, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak fikirlerin projeye dönüştürülmesini kolaylaştırmak amacıyla başta Avrupa Birliği olmak üzere, ulaşılabilecek hibe programları ve fon kaynaklarına yönelik eğitim başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitimlerin açılışına Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, vali yardımcıları, kurum ve STK temsilcileri katıldı. 3 gün sürecek eğitimin ilk gününde Avrupa Birliği Eğitim Uzmanı Kurtulmuş Seloğlu katılımcılara çeşitli bilgiler verdi.

DÜŞÜNÜLMEDEN HAZIRLANAN BİR PROJENİN KABUL EDİLME ŞANSI ÇOK ZAYIFTIR

Açılışta konuşan Vali M. İlker Haktankaçmaz, ?Proje işi Avrupa Birliği fonlarında olur, yerel kurumsal kaynaklardan olur. Faydalanmak üzere hazırlanan proje işi tamamen teknik bir iştir. Projelerin kendi mantığı var, Projelerin çizilmesinde yer alan hususlar var, hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Niyetiniz çok iyi olabilir, çok istekli ve çok arzulu olabilirsiniz ama o şekil şartlarına uymadan hazırlanan bir proje, zamanlama göz önünde bulundurulmadan hazırlanan bir proje, hangi fon kaynağından destek alabilir. Düşünülmeden hazırlanan bir projenin kabul edilme şansı çok zayıftır. Dolayısıyla bunların hepsinin bir arada göz önünde bulundurulması gerekiyor. Ben arkadaşlarla konuştuğumda özellikle belirttim. Sivil toplum kuruluşlarından olsun, kamu kurumlarından olsun bizatihi oturup proje yapacak bir eğitim faaliyeti düzenleyelim istedim. Tabi ki sizler bu konularda birkaç günlük eğitimin sonunda ciddi bir birikim elde edeceksiniz. Bu elde ettiğiniz bilgileri paylaşmanızda çok önemli. Gerek proje hazırlama konusu olsun, gerekse hangi projeye nerelerde finansman bulunabilir konusu olsun, burada eğitim verecek arkadaşlarımızın ikisi de, bu alanda kendilerini çok iyi yetiştirmiş kardeşlerimizdir. Kırıkkale´mizin geneli itibari ile söylüyorum. Bu tür fonlardan daha fazla istifade etmemiz gerekli. Çünkü proje deyince herkes Avrupa Birliği fonlarını anlıyor. Ama artık ulusal kaynaklardan Bakanlıklarda çeşitli konularda kaynak kullandırıyorlar? ifadesini kullandı.

ÖNEMLİ DÖNÜŞLER ALABİLİRİZ

Daha sonra projelerin hazırlanması konusunda örnekler vererek açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz ?İnşallah bundan sonra bu tür toplantılar sizden alacağımız geri dönüşler çerçevesinde devam edecektir. Genel olarak proje hazırlama kültürünü kurumlarımıza, derneklerimize yaygınlaştırabilirsek, eminim ki bunun çok yakın zamanda olumlu dönüşlerini alacağız. ?dedi. Proje hazırlama eğitimine katılan eğitimcilere teşekkür eden Vali Haktankaçmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´ne atanan Hatice Uğurlu´ya da yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı