Folklorik Bebeğimiz Olacak

Folklorik Bebeğimiz Olacak

İçişleri Bakanlığı`nın oluru ile Dernekler Daire Başkanı Mustafa Yardımcı ile Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Müzeyyen Özhavzalı arasında protokol imzalandı.

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği`nin, başlattığı `Atıktan dekoratif bebeğe dönüştürme sanatı` projesiyle Kırıkkale`nin ilk folklorik bebeği üretilecek İçişleri Bakanlığı`nın oluru ile Dernekler Daire Başkanı Mustafa Yardımcı ile Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Müzeyyen Özhavzalı arasında protokol imzalandı. Bu projeyle 30 kadına iş imkanı sağlanacak. Bu çerçevede atık plastik şişe ve kaşıkları değerlendirilecek. Proje kapsamında çevreyi korunacak ve atık maddeler tekrar ekonomiye ve turizme kazandıracak. Ayrıca yöredeki ekonomik ve kültürel potansiyelin ortaya çıkartılması hedefleniyor.

Derneğin sunduğu çok yönlü projenin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilmesinden dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Müzeyyen Özhavzalı, projeye Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü, İl Kültür Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi, Yahşihan Kaymakamlığı, Yahşihan Belediyesi`nin katkı sağladığını söyledi.

Projelerin ilk kursu, eylül-kasım ayları arasında 15 kadına, şehir merkezinde verileceğini açıklayan Özhavzalı, "Çevreye, ailesine, Kırıkkale turizmine ile ekonomisine, kendisine katkıda bulunmak isteyen duyarlı ve istekli Kırıkkale kadınlarını kursumuza bekliyoruz. Dekoratif olan bebeklerden özellikle folklorik bebekler, il tanıtım ve reklamlarında büyük katkı sağlamaktadır. Bunun en iyi örneğini Nevşehir` in meşhur `Soğanlı Bebekleri`nde` görmekteyiz. Folklorik bebekler hem ilin kültür ve yaşayışı hakkında insanlara bilgiler verirler hem de görsellik açısından değerlidirler. Kırıkkale İlinin kendine has bir bebeğinin olmaması, geleneksel yapma bebeklerin unutulmaya yüz tutmuş yüzünü gün yüzüne çıkartacaktır." diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ