Fizik tedavide ?Özel Yaşam´ farkı

Fizik tedavide ?Özel Yaşam´ farkı

AKUPUNKTUR BİLE YAPILIYOR

Fizik tedavide ?Özel Yaşam´ farkı

Özel Kırıkkale Yaşam Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon konusunda uzman bir ekip ve donanımlı ekipmanlarla birçok rahatsızlık konusunda tedavi hizmeti sunabiliyor. Hastane, fizik tedavi konusunda bir hayli iddialı?

TECRÜBELİ BİR EKİP VAR

Yeni binasında sağlık hizmeti vermeye başlayan Özel Kırıkkale Yaşam Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü ile bir hayli iddialı. Uzman Dr. Özlem Latife Yılmaz´ın hekimliğini yaptığı bölümde iddialı çalışmalara imza atılıyor. Teknik ekibi ve donanımlı ekipmanları ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde birçok hastalıkla ilgili tedavi yöntemleri uygulanabiliyor. Bölümde Uzm. Dr. Özlem Latife Yılmaz koordinasyonunda 1 engelli bakım elemanı, 1 fizik tedavi teknikeri, 1 hidroterapi teknikeri, 2 ATT görevlisi ve 2 fizyoterapist görev yapıyor.

ÜCRETSİZ UYGULAMALAR VAR

Fizik Tedavi bölümünde Nörolojik hastalıklar, Romatizmal hastalıklar, Ortopedik hastalıklar başta olmak üzere birçok rahatsızlık konusunda hem geleneksel yöntemler ve hem de bazı yeni uygulamalar ile tedavi gerçekleştiriliyor. Nörolojik hastalıklar konusunda inme-kısmi felç (hemipleji, hemiparezi), multiple skleroz (MS), Serebral palsi (CP), omurilik yaralanmaları (parapleji, tetrapleji), Brachial plexus yaralanmaları, poliomyelit (çocuk felci), yüz felci (Bell´s palsi) tedavileri yapılabiliyor. Bu bölümde inme-kısmi felç (hemipleji, hemiparezi), multiple skleroz (MS), Serebral palsi (CP), Brachial plexus yaralanmaları ve Parkinson rahatsızlıkları için ücretsiz servis ve tedavi uygulaması bulunuyor.

ROMATİZMAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Romatizmal hastalıklarda disk hernileri (bel-boyun fıtıkları), osteoartrit (eklemlerde kireçlenme), osteoporoz (kemik erimesi/zayıflığı), fibromiyalji (vücuttaki yaygın ağrılı durum), romatoid artrit (iltihaplı romatizma), ankilozan spondilit, kol, dirsek, el ve bilek ağrıları (sinir sıkışmaları, tenisçi dirseği, golfçü dirseği, karpal tünel sendromu), ayak, ayak bileği ağrıları (düztabanlık, çekiç parmak, hallux valgus), ağrılı eklem sorunları (omuz, diz problemleri), diğer romatizmal hastalıklar (yumuşak doku romatizması, tendinit, eklem ve kas zorlanmaları) rahatsızlıkları tedavi edilebiliyor.

ORTOPEDİK TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Ortopedik hastalıklarda spor yaralanmaları, kalça, diz ve diğer eklem protezleri, ampute rehabilitasyonu, kas yırtılmaları, yapışıklıkları, eklemde hareket kısıtlılığı, menisküs ve bağ yaralanmaları ile ameliyat sonrası rehabilitasyonu, kırık, çıkık, burkulma durumları sonrasında rehabilitasyon, skolyoz (omurga eğriliği) rahatsızlıkları tedavi edilebiliyor.

AKUPUNKTUR BİLE YAPILIYOR

Bölümde ayrıca uygulamakta olan özel tedavi yöntemleri de bulunuyor. Kineziotaping ve klinik bantlama, manuel terapi (mobilizasyon, manuplasyon), akupunktur, kuru iğneleme, ESWT (topuk dikeni, tenisçi ve golfçü dirseği gibi rahatsızlıkların tedavisi özel yöntemlerle yapılabiliyor.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!