Fitre Miktarı Açıklandı

Fitre Miktarı Açıklandı

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek Ramazan öncesi Fitre ve Zekat için özel açıklamalarda bulundu. Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ki fitre miktarını 8,5 TL olarak belirlediğini söyledi.

8.5 TL OLARAK BELİRLENDİ
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, ?Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2012 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2013 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede, sadaka-i fıtır miktarının 8.50 TL olarak belirlenmesine karar verdi. Açıklamada, söz konusu miktarın, `asgarî miktar` olduğu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığının hatırlatıldı. "Bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesinin tavsiye edilmesine, Söz konusu meblağın, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebileceğine karar verildi? 


RAMAZAN FİTRESİ NEDİR?
?Sadaka-i fıtır (fıtır sadakası) Ramazan ayının sonuna yetişen ve aslî ihtiyaçlarından başka en az nisab miktarı bir mala sâhip bulunan her Müslüman?ın vermesi gereken vâcib bir sadakadır. Buna yalnız fıtra da denir. Bu kelime halk arasında fitre şeklini almıştır. Fıtır sadakası (fitre), insanın yaradılışına bir şükür olmak üzere sevab kazanmak kasdıyla verdiği sadaka demektir. Fitre, orucun kabulüne, ölüm sekeratından ve kabir azabından kurtuluşa bir vesiledir. Yoksulların ihtiyaçlarını gidermeye, bayram gününün neşesinden onların da istifade etmelerine bir yardımdır. Bu cihetle fitre, insanî bir hayır ve medeni bir vazifedir? dedi.

25 KADROLU İMAM ATANACAK
Vatandaşların Ramazan?ı iyi bir şekilde karşılamaları gerektiğini belirten Gerek, Kırıkkale vatandaşlarının Ramazanlarını kutladığını ve hayırlara vesile olmasını istediğini belirtti. İl genelindeki camilerde imam sıkıntısı olmadığını belirten Gerek, ?Kırıkkale?ye merkez ilçelerinde bulunan köylerde imam sıkıntısı sonunda giderildi. Kırıkkale merkez ilçe köylerde imam sıkıntısını Diyanet işleri başkanlığı tarafından 25 kadrolu imam atamasını gerçekleştirildi.  Köylerde de muhtarlarla görüşerek sorunu çözeceklerini ve yaklaşan Ramazan öncesi 25 kadrolu imamların atandıkları görev yerlerinde görevlerine başladıklarının söyledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ