Fırsatçılara inat, böyle esnaflar da var

Fırsatçılara inat, böyle esnaflar da var

ÖRNEK ESNAFLARI DESTEKLEMEK GEREK

PUSULA YORUM HABER

Fırsatçılara inat, böyle esnaflar da var

Ülke ve dünya gündeminin tek konusu Corona Virüsü haline gelmişken kimi esnaflar fırsatçılık yapıp halkın zaruri ihtiyaçlarının fiyatlarını ikiye üçe katlayadursun, Kırıkkale’mizin başarılı kadın girişimcilerinden Kuru Temizlemeci Seval Eroğlu, bazı ürünlerin temizlik fiyatında indirime gitti.

Corona Virüsünün ülkemizde de görülmesiyle birlikte temizlik ürünleri başta olmak üzere dezenfektanlarda ve sirke, kolonya gibi bugünlerde çokça ihtiyaç duyulan ürünlerde ve hatta makarna gibi uzun ömürlü yiyecek ürünlerinde fahiş fiyat artışı yapanlar halkın tepkisini topluyor.

Ticaret İl Müdürlükleri ve belediyeler tarafından dikkatle gözlemlenen ve ALO 175 ya da cep telefonlarındaki uygulamalar üzerinden şikâyet edilmeleri halinde 150 bin TL para cezasıyla cezalandırılmaları öngörülen bu tür esnaflar bir yana, kendini bilen ve Türk Ticaret Ahlakına, Ahilik kültürüne sahip kimi esnaflar da en zor günde halka destek olmaya çalışıyor.

Kırıkkale’mizin başarılı kadın girişimcilerinden Mis Kuru Temizleme sahibi Seval Eroğlu da kış mevsiminin başlarında belirlediği fiyat listesindeki kimi ürünlerde indirim yaparak, bu zor günde Kırıkkale halkına destek olmayı amaçlıyor. Eski Kaymakamlık Lojmanları karşısındaki işyerinde 2 yıldır Kırıkkale halkına en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan Seval Eroğlu, e-gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın birçok yerinde çok sayıda insanın ölümüne yol açan Corona Virüsünün ülkemize de sıçraması hepimizi derinden üzmüştür. Ancak birçok hastalıkta olduğu gibi bu hastalığın da en önemli ilacı temizliktir. Kuru ve ıslak temizlik alanında 2 yıldır halkımıza hizmet vermekteyiz. Gerek kıyafetlerin gerekse perde, yorgan, battaniye, halı ve koltukların temizliği konusunda in iyi hizmeti halkımızın ayağına götürürken maddi kazançtan çok dost müşteri edinmek en önemli hedefimiz oldu.”

“Madem işimiz temizlik ve madem bu illet hastalığın en iyi ilacı temizlik, biz de elimizden geldiğince halkımıza destek olmaya karar verdik ve normalde bahar fiyatlarında artış yapmamız gerekirken tam tersi bir uygulamayla bazı ürünlerin temizliğinde Mart Ayı sonuna kadar indirime gittik. Dileğimiz odur ki, ülkemiz ve dünyamız bir an önce bu virüsün etkilerinden kurtlusun ve en azından ülkemizde bu virüs yüzünden ölüm gerçekleşmesin.”

Bizler de bu mantıkta ticaret yapan esnaflarımızın sayısının artmasını temenni ediyoruz. Ayrıca nasıl ki haksız kazanç elden etmeye çalışanlara cezai müeyyide uygulanıyorsa, bu tür esnaflarımızın da diğerlerine örnek olmaları ve teşvik edilmeleri amacıyla ödüllendirilmeleri gerektiğine inanıyoruz.

PUSULA YORUM HABER



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü