Fırınlara sert uyarı

Fırınlara sert uyarı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2012 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği açıklamada il genelinde 92 denetim yapıldığı açıklandı. Denetimlerin aralıksız süreceği kaydedilen açıklamada fırıncılar uyarıldı.

İL MÜDÜRLÜĞÜNCE DENETLENİYOR
Açıklamada; ?2012 yılında ilimiz sınırları dahilinde bulunan kayıtlı 77 adet ekmek fırınında 92 adet denetim yapılmış olup ve buna paralel olarak Alo Gıda 174 ihbar ve şikayet hattına gelen ihbarlarda değerlendirilerek ekmek fırınlarında 5596 Sayılı Kanunu kapsamında yapılan denetimler sonucu hijyen denetimleri ile ilgili iyileştirme çalışmaları yapılmış olup görülen aksaklıklar giderilmiştir, kaba gramaj kontrolleri yapılmıştır. 2012 gıda denetim programı gıdalarda risk esasına göre yürütülmekte olup bu kapsam da 7 adet ekmek numunesi alınmış olup Ağırlık Kontrolü, Rop sporu, Tuz ve Kül miktarı yönünden yapılan analizleri sonucunda ekmek tebliğine uygun olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca yapılan 92 adet hijyen denetimi sonucu 2 fırın işletmesine 4750TL idari para cezası uygulanmıştır? şeklinde ifadelere yer verildi 
FIRINLARA SERT UYARI 
İl Müdürü Recep Kırbaş Ekmek denetimlerinin çok önemli olduğunu halkın temel gıdası olan ekmekte mevzuatlara uygun üretim yapmayan fırınlar hakkında gerekli müeyyidelerin yapıldığını bundan sonra da yine aynı şekilde denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Tüketicilerin bilinçli olmalarını isteyen Kırbaş gıda denetim konularında görülen aksaklıklarda Alo 174 hattına ihbar etmelerini söyledi. Kırbaş, TMO, tarafından israfın önlenmesine ilişkin toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık yaratılması amacıyla başlatılan   ?Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası?nı İl müdürlüğü olarak çok uygun bulduklarını, bu konu ile ilgili olarak Kırıkkale de bulunan bütün resmi ve özel kurum ve kuruluşlara konuya gerekli duyarlılığı göstermeleri için yazı yazıldığını kaydetti.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü