Fırın mahalleliyi zehirliyor mu?

Fırın mahalleliyi zehirliyor mu?

Ovacık Mahallesi sakinleri mahalledeki bir fırının bacasından çıkan duman nedeniyle ne camlarını açık bırakabildiklerini ne de çamaşırlarını balkonlarına asabildiklerini ileri sürerek fırın hakkında defalarca şikâyette bulunmalarına rağmen herhangi bir iş

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİNE DUYURULUR

Fırın mahalleliyi zehirliyor mu?

Ovacık Mahallesi sakinleri mahalledeki bir fırının bacasından çıkan duman nedeniyle ne camlarını açık bırakabildiklerini ne de çamaşırlarını balkonlarına asabildiklerini ileri sürerek fırın hakkında defalarca şikâyette bulunmalarına rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını ileri sürüyorlar.

‘ELEKTRİK YOK’ BAHANESİ

Ovacık Mahallesi İzmir Caddesi üzerinde ikamet edenler yaklaşık 3 aydır baca dumanı sorunu ile karşı karşıya. İddiaya göre mahallede bulunan fırının yetkilileri bacada bulunması gereken filtreyi çalıştırmıyor. Kendi aralarında karar alıp fırın işletmecileri ile konuşmaya gittiklerini belirten mahalleliler kendilerine şaka gibi bir cevap verilmesinin ardından daha da öfkeli durumda. Zira elektrik faturasını ödeyemediği için filtreyi çalıştıramadığını söyleyen fırın işletmecisi üretimi nasıl yaptığı sorusunu yanıtsız bırakıyor.

DENETİM YETERSİZ Mİ?

Özellikle şehrin merkezi olması hasebiyle gerek görüntü kirliliği gerekse hava kirliliği yaratan baca tartışmasında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin denetimde yeterli olup olmadığı da bir diğer tartışma konusu. Fırınlarda hijyen denetimi üretim atölyelerinde yapılırken baca ve filtre kontrollerinde görülen eksiklik dikkat çekiyor. İddia konusu fırıncının ise mahallelinin şikâyetini kale alması ise esnaf ile halk arasındaki ilişkinin zedelendiğini gösteriyor.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!